Χωρίς τέλος τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας- Κλειστά τα σχολεία ακόμα και στην Αττική τη Δευτέρα

19:40 8/1/2017 - Πηγή: iPop

Θα συνεχιστεί και αύριο, Δευτέρα, το κύμα κακοκαιρίας σ’ όλη την χώρα με χιονοπτώσεις, τσουχτερό κρύο και ανέμους στα 6 μποφόρ. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 4 βαθμούς και στην Θεσσαλονίκη μέγιστη στους -1.

Τις επόμενες ώρες οι χιονοπτώσεις αναμένεται να περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.

Την Δευτέρα, όμως, οι χιονοπτώσεις θα είναι εκ νέου πιο έντονες, ενώ στα θαλάσσιες και παραθαλάσσιες

περιοχές αναμένονται καταιγίδες.

Μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν στην Εύβοια, την Κρήτη και τις Σποράδες.

Στην Αττική είναι κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς το Καζίνο, ενώ χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Ιπποκράτειος Πολιτεία, όσο και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία;

Μαγνησία

Επαρχιακή οδός Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, στη διασταύρωση Χιονοδρομικό Κέντρο «Αγριόλευκες», μέχρι τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Βόλου – Ζαγοράς

Λάρισα

Επαρχιακή οδός Ελάφου – Σκλήθρου Αγιάς Λάρισας: Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, γίνεται προσπάθεια διάνοιξης και η προσέγγιση πραγματοποιείται από εναλλακτικό δρομολόγιο.Επαρχιακή οδός Καλλιπεύκης με όρια με Νομό Πιερίας, του Δήμου Τεμπών: Έχει διακοπεί κυκλοφορία των οχημάτων και γίνεται προσπάθεια διάνοιξης αυτών.

Εύβοια

Επαρχιακή οδός Χαλκίδας – Αιδηψού: Από 16ο έως 48ο και 78ο έως 87ο χλμ, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών, με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων.Επαρχιακή οδός Χαλκίδας – Αιδηψού: Από 16ο έως 48ο χλμ.Επαρχιακή οδός Χαλκίδας – Λεπούρων: Από 49ο έως 56ο χλμ.Επαρχιακή οδός Σταυρού – Αγ. ΣοφίαςΕπαρχιακή οδός Στενής – Στροπώνων Επαρχιακή οδός Αγ. Αθανασόυ – ΓλυφάδαςΕπαρχιακή οδός Ροβιών – ΔρυμώναΟρεινό επαρχιακό δίκτυο της Λίμνης και της Κύμης

Βοιωτία

Σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ΠΑΘΕΝέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας: Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών, με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων

Αρκαδία

Επαρχιακή οδός Βυτίνας – Αλωνίσταινα- Ελάτης – Χρυσοβιτσίου.Επαρχιακή οδός Ελάτης – ΧρυσοβιτσίουΔασική οδός άνω Οστρακίνας – Βυτίνα

Αιτωλοακαρνανία

Αποκλεισμένα είναι τα χωριά Λιβαδάκι και Καστανιά στην Δ.Δ Πυλήνης απο Τ.Κ Παλαιοπύργου προς Ελευθεριανή.

Αχαΐα

Διαδημοτική Οδός Περιστέρας – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Πέλλα

Οδικό δίκτυο Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρρας».

Κεφαλονιά

Επαρχιακή οδός Αργοστολίου – Σάμης, από το 10ο έως το 20ο χλμ.Επαρχιακή οδός Αργοστολίου – Διβαράτων (μέσω Φάλαρης)Επαρχιακή οδός Διβαράτων – Ερίσου (μέσω Καλόν όρος)

Κρήτη

Από Περιβόλια έως και ΘέρισοΑπό οροπέδιο Κράπη έως Ίμπρο και από Ίμπρο έως ΚαλικράτηΚεραμιά ήτοι από Μαλάξα και από ΠαναγιάΚακόπετρο προς Κάντανο και από Στροβλές προς Ομαλό και από Ανατολικό Σέλινο προς Ομαλό. Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥΕπαρχιακή οδός Σπήλιου – ΓερακαρίουΕπαρχιακή οδός Ανωγείων – Νίδας. Δ.Α. ΛΑΣΙΘΙΟΥΑπό Άγιο Νικόλαο προς οροπέδιοΠοια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα;ΦλώριναΚατερίνηΧαλκιδικήΈβροςΛέσβοςΛήμνοςΆγιος ΕυστράτιοςΚαλαμπάκαΛάρισαΔήμος ΤεμπώνΕλασσόναΚιλελέρΈδεσσαΚοζάνηΧανιάΘεσσαλονίκηΡέθυμνοΗράκλειοΔιόνυσος ΑττικήςΡοδόπη

Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Δευτέρα:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως από το βράδυ, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -07 (μείον 7) έως -02 (μείον 2) βαθμούς Κέλσιου. Μακεδονία, Θράκη Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική, οπού θα είναι κατά τόπους πυκνές. Άνεμοι: στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -12 (μείον 12) έως -01 (μείον 1) βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο, κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νοτιά θα ενταθούν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νοτιά Πελοπόννησο. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -05 (μείον 5) έως 04 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές η χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 02 έως 08 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε ακόμα:

Πολλαπλά προβλήματα και κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

The post Χωρίς τέλος τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας- Κλειστά τα σχολεία ακόμα και στην Αττική τη Δευτέρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα