Και ο ΣΕΒ κατά του νέου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες

09:52 19/2/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι ο νέος νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες περιορίζει τον ανταγωνισμό εκφράζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο Δελτίο Τύπου που εκδίδει.

Ο νέος νόμος ναι μεν λύνει ένα πρόβλημα χρόνων στην Ελλάδα, ωστόσο, μπορεί να έχει άλλες αρνητικές συνέπειες, σημειώνεται στο δελτίο.

Στο δελτίο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: «Ο νόμος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τη θέσπιση κανόνων λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά σε λάθος κατεύθυνση

όσον αφορά στον περιορισμό του ανταγωνισμού (4 μόνο πάροχοι περιεχομένου γενικής στόχευσης), την παράκαμψη του ΕΣΡ, τις τεχνικές προδιαγραφές στις οποίες βασίζεται για τη χρήση του φάσματος και την αλόγιστη διοικητική παρέμβαση που επιβάλλει στη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων (400 εργαζόμενοι ανά πάροχο κατ’ ελάχιστο)».

Στην συνέχεια του δελτίου, ο ΣΕΒ κάνει λόγο για «ολιγοπώλιο στην τηλεοπτική αγορά, που θα επιφέρει υψηλότερο κόστος λειτουργίας (με αντίκτυπο στις τιμές των διαφημιζομένων προϊόντων μέσω της τηλεόρασης) και τεχνολογική απαξίωση επενδύσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, σε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στον τομέα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διεθνώς».

Ακόμα αναφέρεται στο έλλειμμα πολυφωνίας που θα επέλθει, το οποίο, όπως τονίζει ο ΣΕΒ, θα πλήξει το πολιτικό σύστημα και θα απομακρύνει την Ελλάδα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Για το ΕΣΡ:

Είναι αναγκαίο το ΕΣΡ να ασκεί ουσιαστικά το ρυθμιστικό και εποπτικό του ρόλο, τηρώντας ίσες αποστάσεις μεταξύ κράτους και αγοράς. Επισημαίνεται ότι η υψηλή γνώση των ειδικών τεχνολογικών προϋποθέσεων που διέπουν την παραγωγή και μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων αποτελεί εχέγγυο για τη λειτουργία του ΕΣΡ, λόγω της υψηλής τεχνικότητας του υπό ρύθμιση πεδίου

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Και ο ΣΕΒ κατά του νέου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα