Κ. Μητσοτάκης: Κ. Τσίπρα εξελιχτήκατε στην πιο αδίστακτη και αποτυχημένη Κυβέρνηση

12:26 18/1/2017 - Πηγή: iPop

Στην αντεπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησης του πέρασε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας συζήτηση για το αγροτικό την Τετάρτη. Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Κυβέρνηση «αδίστακτη» και «αποτυχημένη» και δήλωσε πως ο λαός υποφέρει από τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Πρόεδρος της

Νέας Δημοκρατίας σημείωσε αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΔΟΛ πως «αποκάλυψαν την ηθική γύμνια αυτής της Κυβέρνησης» και σημείωσε μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ:

Μέσα σε 2 χρόνια αποδειχτήκατε η πιο αυταρχική Κυβέρνηση απ’την Μεταπολίτευση και μετά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε τον Πρωθυπουργός πως εδώ και μήνες επιχειρεί να ελέγξει τα ΜΜΕ και δήλωσε:

Κ.Τσίπρα μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι ο νόμος Παππά κηρύχθηκε αντισυνταγματικός

«Εκβιάζετε τα ΜΜΕ εκμεταλλευόμενος τις δικαστικές εκκρεμότητες των ιδιοκτητών» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης και σημείωσε πως η Κυβέρνηση δεν έχει «κανέναν απολύτως ηθικό φραγμό».

Κατηγόρησε επίσης τον Αλ. Τσίπρα πως δεν έχει κανένα σχέδιο για έξοδο της χώρας απ’ την κρίση και τόνισε ότι ο κόσμος ανησυχεί όταν ακούει πράγματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

Για τη δεύτερη αξιολόγηση:

«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην καλύτερη περίπτωση τον Μάρτιο του 2017» είπε από το βήμα της Βουλής ο Κ. Μητσοτάκης και εξήγησε πως «Η άγρια υπερφορολόγηση πνίγει κάθε Έλληνα».

«Στα χρόνια της κρίσης, ποτέ ο ορίζοντας δεν ήταν πιο σκοτεινός για το ελληνικό σκάφος» τόνισε και αναρωτήθηκε αν ο κ.Τσίπρας έχει επικοινωνία με το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία.

«Οι υποχρεώσεις της χώρας δεν είναι ελαστικές» διευκρίνισε και εξήγησε πως κάθε φορά που σημειώνονται καθυστερήσεις από την Κυβέρνηση ο λογαριασμός της χώρα μεγαλώνει, ενώ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν πιστεύει πως ο χρόνος κυλάει υπέρ της Ελλάδας.

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε ένα σχέδιο που θα μειώσει τις ανισότητες, το οποίο, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία έχει και τόνισε:

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων

Ο Κ. Μητσοτάκης για ακόμα μια φορά επανέφερε το ζήτημα εκλογών δηλώνοντας η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, ενώ έκανε λόγο για « 4o Μνημόνιο ή επαναφορά των σεναρίων για Grexit» λέγοντας πως «αυτές είναι οι επιλογές που έχει αφήσει ο Τσίπρας».

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου δήλωσε πως η χώρα συνεχίζει την πορεία της στον καταστροφικό δρόμο λέγοντας πως «θα παραμείνει εξαρτώμενη από πιστωτές και εταίρους».

«Μόνη χρησιμότητά σας, η αποκαθήλωση του τοτέμ του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Η χώρα έχει ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα. Εμείς ξέρουμε πώς να φέρουμε επενδύσεις

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε πως το κόμμα του «είναι αναμφισβήτητα η ισχυρότερη πολιτική δύναμη του τόπου» τονίζοντας πως είναι έτοιμη ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να κρατάει όμηρο την Ελλάδα και να αφήσει τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του.

Για τους αγρότες:

«Ο αγροτικός τομέας θα πρέπει να αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης και είπε πως στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε αίτημα για νέα μέτρα όσον αφορά τους αγρότες και εξήγησε, πως στον αγροτικό τομέα όλα πάνε προς το χειρότερο.

«Μειώθηκαν ορισμένα προνόμια των αγροτών, όπως η επιστροφή ΦΠΑ» σημείωσε και συμπλήρωσε «Θεσπίστηκε το 2013 η φορολόγηση του εισοδήματος των αγροτών στο 13%» ενώ δήλωσε πως η ΝΔ επιδίωξε την ομαλή και σταδιακή προσέγγιση στους αγρότες.

Ζήτησε από τον κ. Αποστόλου να πει αν θυμάται ποια μέτρα ονόμαζε ταφόπλακα για τους αγρότες και εν συνεχεία τα υπέγραψε και ρώτησε τον Πρωθυπουργό αν θυμάται τι έλεγε όταν ανέβαινε πάνω στις καρότσες των αγροτικών.

«Η φέτα και οι ελιές Καλαμάτας δεν προστατεύθηκαν απ’ την Κυβέρνησή σας. Αυξήσατε φόρους & εισφορές που πλήττουν τους αγρότες. Καταργήσατε τον ΟΓΑ και αυξήσατε το κόστος παραγωγής. Με το ζόρι θα μαζέψετε 15 εκατ. απ’ τον φόρο στο κρασί» είπε συνεχίζοντας να απαριθμεί τα λάθη της Κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε «μικρογραφία της συνολικής αποτυχημένης πολιτικής της Κυβέρνησης» τον πρωτογενή τομέα και διευκρίνισε:

Τα έχετε αφήσει όλα στην τύχη τους. Η αποτυχία της Κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι αποτυχία της χώρας

«Δεν έχετε συνολικό σχέδιο, πρέπει να μπει μπροστά ένα σχέδιο που θα πολλαπλασιάσει τις επιχειρησιακές προσπάθειες» συμπλήρωσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και συνεχάρη τους νέους αγρότες «που επενδύουν παρά τις αντιξοότητες».

Το σχέδιο και οι προτάσεις της ΝΔ για το αγροτικό:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματός του για το αγροτικό λέγοντας:

«Δίνουμε σημασία στην ορεινή κτηνοτροφίαΣυνδέουμε την αγροτική παραγωγή με άλλους κλάδουςΕπιταχύνουμε τις διαδικασίες χρήσεων Γης ανά περιοχήΠροωθούμε την παρουσία του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα για τις ζημιέςΔιασφαλίζουμε εγγυητικά κεφάλαια, δανειοδότηση κι επαρκή χρηματοδότηση του αγροτικού τομέαΕνεργοποιούμε όλα τα μέτρα της ανάπτυξηςΑπόλυτη προτεραιότητα η ενθάρρυνση των συνεταιρισμώνΚαθιερώνουμε τακτικό δομημένο διάλογο της Κυβέρνησης με τους αγροτικούς παραγωγούςΕυκαιρία να προωθήσουμε νέα σήματα ιδιαίτερων προϊόντων».

Το σχέδιο μας για τους αγρότες έχει δύο άξονες. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας & μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας. pic.twitter.com/KXodFz0Wqe

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) January 18, 2017


«Θα μειώσουμε τον φόρο στις αγροτικές επιχειρήσεις μέσα σε 2 χρόνια. Έχουμε αναλάβει δέσμευση για μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 24 σε 13%. Το επιμελητήριο θα εκπροσωπεί τους αγρότες. Δημιουργούμε εθνικό αγροτικό επιμελητήριο στα πρότυπα της Γαλλίας» δήλωσε.

«Το σκεπτικό μας δεν πρέπει να ξεκινά από το χωράφι αλλά από το ράφι» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε πως οι άνθρωποι οι οποίο μοχθούν στα χωράφια είναι «πλούτος» για τη χώρα και δεσμεύτηκε πως η ΝΔ θα σταθεί στο πλευρό τους.

«Το δικό μας σχέδιο οδηγεί τον αγροτικό τομέα σε μια κουλτούρα εξωστρέφειας» δήλωσε και τόνισε πως στόχος του κόμματος του είναι να στήσει μια δυνατή Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας κατά ΝΔ: Φτερνίστηκαν στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και αρρωστήσατε εσείς στην Αθήνα

photo:©INTIMEnews/ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

The post Κ. Μητσοτάκης: Κ. Τσίπρα εξελιχτήκατε στην πιο αδίστακτη και αποτυχημένη Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα