Ισλανδία: Χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον του Πρωθυπουργού- Ζητούν την αποπομπή του (Photos)

09:29 5/4/2016 - Πηγή: iPop

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ισλανδία προχώρησα σε συγκέντρωση, ζητώντας την αποπομπή του Πρωθυπουργού μετά τις αποκαλύψεις των «Panama Papers».

Θυμίζουμε ότι οι Ισλανδοί είχαν ξαναβγεί στους δρόμους διαδηλώνοντας τόσο έντονα όταν το 2008 είχαν υποστεί ζημιές λόγω των χειρισμών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο Πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Σίγκμουντουρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον, έχει μπει στο στόχαστρο, με πολλούς να ζητούν την αποπομπή του έπειτα από την αποκάλυψη της offshore

εταιρείας που διατηρούσε, σε συνεργασία με τη σύζυγό του.

Σημειώνεται ότι ο Ισλανδός Πρωθυπουργός όταν ερωτήθηκε σχετικά με το εάν του ανήκει offshore εταιρεία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, είπε «Σε εμένα; Όχι. Λοιπόν, οι ισλανδικές εταιρείες για τις οποίες έχω δουλέψει είχαν επαφές με offshore εταιρείες, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ποτέ δεν έχω κρύψει τίποτα από την περιουσία μου».

Όταν ερωτήθηκε συγκεκριμένα για δική του εταιρεία σε νησί της Καραϊβικής απάντησε: «Βασικά, είναι μία εταιρεία, η οποία αν θυμάμαι καλά, σχετίζεται με μία από τις εταιρείες στης οποίας το συμβούλιο βρισκόμουν».

Αργότερα, ο Πρωθυπουργός της Ισλανδίας και η σύζυγός του παραδέχτηκαν ότι είχαν από κοινού την Witris σε νησί της Καραϊβικής, όμως ο Πρωθυπουργός επιμένει ότι δεν χρειαζόταν να δηλώσει στο κοινοβουλευτικό μητρώο τις μετοχές του καθώς δεν ήταν εμπορική εταιρεία.

The post Ισλανδία: Χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον του Πρωθυπουργού- Ζητούν την αποπομπή του (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα