Ηγέτης του ISIS, ένας από τους νεκρούς των βομβαρδισμών στη Συρία – Αμεση σύνδεση με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι

18:33 30/12/2015 - Πηγή: iPop

Την άμεση σύνδεση του Σαράφ αλ Μουαντάν,ο οποίος βρέθηκε νεκρός κατά τη διάρκεια αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία στις 24 Δεκεμβρίου, με τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, αποκαλύπτει δήμαρχος γαλλικής πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ, ο δήμαρχος του Ντρανσί, μιας συνοικίας στο Παρίσι, δηλώνει πως ο Σαράφ αλ Μουαντάν, ήταν συνεργός του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ , του φερόμενου ως εγκέφαλου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Σαράφ αλ Μουαντάν, είναι

ένας εκ των 10 ηγετών του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος διατηρούσε στενές επαφές και με τον Σαμί Αμιμούρ, τον οποίο και βοήθησε να διαφύγει στη Συρία από τη Γαλλία.

Ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης, Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters:

Είχαν συλληφθεί το 2012 όταν σχεδίαζαν να φύγουν για την Υεμένη και είχαν τεθεί υπό δικαστική επίβλεψη.O αλ Μουαντάν, ήταν πρώτος που έφυγε για τη Συρία τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 2013. Οι άλλοι δύο έφυγαν περίπου δύο μήνες αργότερα. Εκείνος τους βοήθησε. Αυτό που δεν κατανοώ είναι ότι ο αλ Μουαντάν κατάφερε να διαφύγει από τους αστυνομικούς ελέγχους για ένα διάστημα δύο μηνών και κανείς δεν αντέδρασε, κανείς επίσης δεν πήγε μετά τους άλλους δύο.

Ο Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ, υπογράμμισε πως μπορεί να μην ήξερε προσωπικά τον αλ Μουαντά, είχε όμως γνωρίσει την οικογένεια του Αμιμούρ, δηλώνοντας πως «αυτό που η οικογένεια του Αμιμούρ, μου είπε ήταν ότι ο αλ Μουαντά, φαίνεται πως ήταν ο ηγέτης της ομάδας αυτών των τριών ανθρώπων» είπε, ενώ η οικογένεια του ο αλ Μουαντάν δήλωσε πως εκείνος είχε ενταχθεί πιο βαθιά στους κύκλους του ISIS με ηγετικές αρμοδιότητες.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου δημάρχου, Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ, εξυπηρετούν στην συμπλήρωση των πληροφοριών σχετικά με την ταυτότητα των ατόμων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, καθώς και την μορφή των σχέσεων που αυτά διατηρούσαν με τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

The post Ηγέτης του ISIS, ένας από τους νεκρούς των βομβαρδισμών στη Συρία – Αμεση σύνδεση με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα