Η ζωή είναι ένα παιχνίδι και ο χαμένος είναι μόνο εκείνος που δεν θα παίξει, όχι εκείνος που θα παίξει και θα χάσει

19:11 11/8/2022 - Πηγή: iPop

«Πώς να ζήσω τη ζωή μου», «Τρόποι για καλύτερη ζωή», «Πώς να αλλάξω τη ζωή μου», αυτές και άλλες παρόμοιες αναζητήσεις θα βρεις σήμερα εκεί έξω στο διαδίκτυο. Άνθρωποι απηυδισμένοι με το ρου που έχει πάρει η ζωή τους, θέλουν να τα παρατήσουν όλα, να αλλάξουν, να βελτιώσουν ό,τι γίνεται να αλλαχθεί. Αλλά και πάλι κάθονται παγωμένοι μπροστά σε καταστάσεις που βαρέθηκαν μοιάζοντας ανίσχυροι να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά και να δράσουν αποφασιστικά για τη ζωή τους. Μοιάζει με παιχνίδι η ζωή, το παιχνίδι της ζωής.

Πώς να ζήσω τη ζωή μου;Pexels

Ιδού η απορία! Πώς να τη ζήσω τη ζωή μου; Πώς

να το κουνήσω το πιόνι του παίκτη μου στο παιχνίδι της ζωής; Και αν προχωρήσω και με «φάνε» και ξαναβρεθώ πίσω στην αρχή; Και αν με πετάξουν έξω; Και αν δεν έρθει καλή ζαριά; Και αν χάσω; Ας χάσεις! Δεν είναι όλη η ζωή είναι μόνο μια παρτίδα αυτή που έχασες και μετά από αυτήν την παρτίδα λογικά θα έχεις καταφέρει να είσαι περισσότερο διαβασμένος και έχοντας καλύτερη στρατηγική.

Όταν ξεκινάς ένα παιχνίδι το ξέρεις ότι τρεις είναι οι περιπτώσεις για την έκβασή του. Ή θα κερδίσεις ή θα χάσεις ή θα φέρεις ισοπαλία. Στο παιχνίδι της ζωής θα πρέπει να ορίσεις τι σημαίνει για σένα η κάθε περίσταση. Δηλαδή πότε θα ξέρεις ότι κέρδισες και πότε ότι έχασες. Επίσης πρέπει να υπολογίσεις μέχρι πού είσαι διατεθειμένη να χάσεις και τι, ώστε όταν χάσεις ή αν χάσεις να είσαι προετοιμασμένη.

Κανείς δεν μπαίνει σε ένα παιχνίδι με σκοπό να χάσει, ούτε ένας! Οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να συμβιβαστούμε με την ήττα. Είναι κάτι που κουβαλάμε από παιδιά.

Τι θα κάνει ο ήρωας, το πιόνι μου, στο παιχνίδι της δικής μου ζωής;

Αν μου έδινες 1€ κάθε φορά που κάποιος μου έλεγε ότι θέλει να αλλάξει κάτι στη ζωή του, αλλά είναι δύσκολο, φοβάται, συμβιβάζεται, θα ήμουν σήμερα πλούσια. Τόσο συχνά το ακούω μέσα στη μέρα μου, χωρίς ίχνος υπερβολής και θέλω να το πιστέψεις αυτό.

Πια δεν τους πιστεύω, γιατί ξέρω ότι το να παραπονιέσαι δίχως δράση είναι μισή δουλειά, είναι απλώς ξόδεμα ενέργειας. Οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι και δεν επιτρέπουν πια να μπαίνει νερό στο κρασί τους, είναι ελάχιστοι και φυσικά σε εκείνους αξίζει να επενδύσεις μαζί τους χρόνο και ενέργεια.

Πώς να βελτιώσεις τη ζωή σου

Φόρεσε τη ζώνη σου, θα πάμε ένα ταξίδι στη χώρα που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Φαντάσου ότι η ζωή σου είναι ένα παιχνίδι σαν αυτό που παίζαμε στα νιάτα μας, το Sims ή οποιοδήποτε αυτού του είδους που έχουν βγει τώρα.

Ξέρεις φαντάζομαι ότι υπάρχει ένα «σκονάκι» που βγάζεις άπειρα λεφτά που δεν τελειώνουν ποτέ. Γεμίζεις λοιπόν τον τραπεζικό σου λογαριασμό και ξεκινάς να παίζεις… Φτιάχνεις τον ήρωά σου όπως θέλεις να είναι, του δίνεις ένα όνομα, ένα σπίτι, του φτιάχνεις μια δουλειά, έναν σύντροφο κομμένο και ραμμένο πάνω του και παίζεις το παιχνίδι.

Θυμάμαι ότι τότε υπήρχαν κάποιοι παράγοντες που δεν μπορούσες να επέμβεις, όπως και στην αληθινή ζωή. Ξεκίναγες το παιχνίδι ως μικρό παιδάκι ή έφηβο και στην πορεία γινόσουν γυναίκα με ζωή και όλο το πακέτο. Ήθελε φροντίδα ο ήρωάς σου, ήθελε να είναι καθαρός, ταϊσμένος, να επικοινωνεί με άλλους ήρωες και να είναι σε ένα όμορφο περιβάλλον. Αν τα παράταγες μπορεί να σου πέθαινε, ή να γινόταν ένα ράκος ψυχολογικό. Ή να ήταν ευτυχισμένος και να ευημερούσε όλο αγάπη και φροντίδα. Ήταν λοιπόν σαν κάθε φορά να άλλαζες ένα level.

Κάθε φορά που χάνεις ή κάτι αλλάζει στη ζωή σου αλλάζεις Level στη ζωή

Έτσι και στην αληθινή ζωή! Κάθε φορά που χάνεις ή κάτι συμβεί κερδίσεις χρήσιμη εμπειρία για το επόμενο level της ενήλικης ζωής. Σπουδές, σχέση, εργασία, συγκατοίκηση, γάμος, παιδιά, αγορά σπιτιού, αυτοκινήτου, επιβίωση κάτω από πολύ δύσκολες και ψυχοφθόρες καταστάσεις.

Δεν θα έρθουν όλα όπως τα περιμένεις, ποτέ δεν συμβαίνει αυτό, αλλά όσο συνεχίζεις να σε αφήνεις στη γυάλα, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν παίξεις δεν θα κερδίσεις την εμπειρία που θα είναι πολύτιμο μάθημα για το αύριό σου.

Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί και γιατί αυτή η ερώτηση μπορεί να κάνει το level up στη ζωή μας;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η ζωή είναι ένα παιχνίδι και ο χαμένος είναι μόνο εκείνος που δεν θα παίξει, όχι εκείνος που θα παίξει και θα χάσει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα