Η Τουρκία προκαλεί ξανά- Ο Yıldırım αμφισβητεί το καθεστώς 130 βραχονησίδων στο Αιγαίο

08:05 3/2/2017 - Πηγή: iPop

Ασταμάτητη η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της προς την ελληνική πλευρά, έχοντας κλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Αυτή την φορά ο πρωθυπουργός Binali Yıldırım μιλάει για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο, οι οποίες δεν έχουν καθοριστεί σε ποιον ανήκουν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σημείωσε ότιη Τουρκία απαντάει στις προκλήσεις με… χαμόγελο, «αλλά

αυτό δεν πρέπει να το διαβάσουν με λάθος τρόπο. Πάντα έχουμε μια απάντηση να δώσουμε στις εχθρικές συμπεριφορές».

Για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς υπογράμμισε ότι η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης απογοήτευσε ξανά την Τουρκία, ενώ έκανε γνωστό ότι έχει αποστείλει επιστολή προς τον Α. Τσίπρα για επανεξέταση του ζητήματος, χωρίς, όμως να έχει λάβει μέχρι στιγμής απάντηση.

Έχω στείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα γι’ αυτό. Σε αυτήν εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου

Ο Yıldırım κάλεσε εκ νέου την Αθήνα να εκδώσει τους στρατιωτικούς «όπως έκαναν οι άλλοι γείτονες», ενώ μίλησε για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία».

Για τα όσα λέει ο Πάνος Καμμένος για το Αιγαίο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός σχολίασε ότι «δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς».

Την Πέμπτη ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Mevlüt Çavuşoğlu, προειδοποίησε για κάποιο «ανεπανόρθωτο ατύχημα» στο Αιγαίο, σε συνέντευξη που παραχώρησε κατά την οποία στοχοποίησε τον Πάνο Καμμένο.

Ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να δεχθεί άλλες πιέσεις, «δεν θέλουμε τριβές με κανέναν, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε στις πιέσεις οποιουδήποτε».

Photo: AA

The post Η Τουρκία προκαλεί ξανά- Ο Yıldırım αμφισβητεί το καθεστώς 130 βραχονησίδων στο Αιγαίο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα