Η Τουρκία να καταλάβει. Δεν μπορεί τρίτο κράτος να ελέγχει μέλος της ΕΕ

11:25 22/1/2017 - Πηγή: iPop

«Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι στο σύγχρονο κόσμο δεν μπορεί τρίτο κράτος να ελέγχει κράτος-μέλος της ΕΕ» σχολίασε σε συνέντευξη του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη του.

Σχετικά με την πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είπε ότι μεταξύ άλλων, είναι το «Σύμφωνο Προσωρινής Στάθμευσης» ξένων στρατευμάτων επί κυπριακού εδάφους.

Ο κ. Κοτζιάς σχολίασε στην εφημερίδα Real News ότι«ουδείς μπορεί

να έχει παρεμβατικά δικαιώματα ως προς την Κύπρο» και πρόσθεσε πως «συμβιβασμούς προκειμένου να υπάρξει λύση κάνουμε και θα κάνουμε, και έτσι οφείλουμε να κάνουμε. Αλλά ως προς τη λύση του πυρήνα του προβλήματος δεν θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών.

Η λύση στο Κυπριακό δεν μπορεί παρά να είναι ένας κοινός παρονομαστής που θα συνδυάζει τα μέγιστα δυνατά δικαιώματα για τους Τουρκοκύπριους, και, την ίδια στιγμή, τη μέγιστη ασφάλεια για τους Ελληνοκύπριους.

Σχετικά με το Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας- Κύπρου, ο υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε την ελληνική πρόταση για κατάργηση των συνθηκών εγγυήσεων με ταυτόχρονη συμμαχία μεταξύ των τριών χωρών απέναντι σε κοινούς κινδύνους. Όμως, «εκείνο που θα αποκλειστεί είναι το δικαίωμα παρέμβασης μιας χώρας σε βάρος ή στο εσωτερικό άλλης».

Για τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη ο κ. Κοτζιάς χρησιμοποίησε τους χαρακτηρισμούς «Συντροφικές και πατριωτικές».

Photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Η Τουρκία να καταλάβει. Δεν μπορεί τρίτο κράτος να ελέγχει μέλος της ΕΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα