Η Τουρκία αρνείται να δώσει ξανά πρόσβαση στο Wikipedia!

14:22 5/5/2017 - Πηγή: iPop

Η Τουρκία αρνείται να δώσει ξανά πρόσβαση στο Wikipedia απορρίπτοντας την αίτηση του Wikimedia Foundation κατά της απαγόρευσης πρόσβασης των χρηστών του Διαδικτύου.

Το Wikimedia Foundation κατέθεσε αίτηση κατά της απαγόρευσης πρόσβασης των χρηστών του Διαδικτύου στη Τουρκία στον ιστότοπο της εγκυκλοπαίδειας WikiPedia και οι δικαστικές αρχές ακύρωσαν το συγκεκριμένο

αίτημα!

Να θυμίσουμε πως η Αρχή Πληροφοριών και Επικοινωνιών (BTK) της Τουρκίας είχε ανακοινώσει στις 29 Απριλίου ότι μπλοκάρει την πρόσβαση στον ιστότοπο, χαρακτηρίζοντας τη WikiPedia απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές απαίτησαν από τη Wikipedia την αφαίρεση δύο λημμάτων στην αγγλική γλώσσα ώστε να επιτρέψουν την πρόσβαση, αίτημα που το Wikimedia Foundation αρνήθηκε με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί η πρόσβαση στην ιστοσελίδα στην Τουρκία.

Στην αίτηση που κατατέθηκε από τον δικηγόρο Gönenç Gürkaynak αναφέρεται πως η απαγόρευση της πρόσβασης είναι ενάντια στην ελευθερία του λόγου, αποκαλώντας την απόφαση “δυσανάλογη” καθώς έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε ολόκληρη την πλατφόρμα ενώ το συγκεκριμένο περιεχόμενο εμφανίζεται μόνο σε δύο Wikipedia versionsσε διαφορετικές γλώσσες.

Στις 2 Μαΐου, ο δήμος Κωνσταντινούπολης ακύρωσε την πρόσκλησή του στον ιδρυτή της Wikipedia Jimmy Wales, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθεί σε εκδήλωση.

The post Η Τουρκία αρνείται να δώσει ξανά πρόσβαση στο Wikipedia! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα