«Η Τήνος μας πήρε τα μυαλά»: Οι New York Times αποθεώνουν το ελληνικό νησί με τα 60 χωριά και τις μοναδικές γεύσεις

16:40 20/9/2022 - Πηγή: iPop

Τήνος, το νησί γνωστό για τους θρησκευτικούς προσκυνητές που σκαρφαλώνουν γονατιστοί κάθε 15 Αυγούστου στην εκκλησία της Παναγίας της Τήνου και για την ιερή της εικόνα που πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές δυνάμεις. Ο αέρας της, όμως, που ξεπερνά κάθε δεδομένο σίγουρα κάνει τους επισκέπτες να μην την ξεχάσουν ποτέ. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν και οι κάτοικοι του νησιού, από θαύμα ο άνεμος δεν μπορεί να σβήσει τις φλόγες από τα κεριά, αλλά είναι

τόσο δυνατός ώστε να φυσήξει και να πάρει μακριά τις πόρτες από τα αυτοκίνητα. Το νησί που αποθεώνουν οι επισκέπτες του εξωτερικού και οι New York Times είναι το διαμάντι του Αιγίου, που έχει όλα τα καλά και σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σου.

«Πήγαμε στην Τήνο και μας πήρε τα μυαλά», είπε ο δημοσιογράφος των New York Times και κάπως έτσι έκανε το νησάκι μας viral σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο άνεμος φέτος στο νησί ήταν πολύ πιο δυνατός σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν να το αποκαλούν «Νησί των Ανέμων».

«Δεν είχαμε ποτέ τέτοιους ανέμους, με αυτά τα σύννεφα», δήλωσε ο Γιάννης Σουράνης, ο οποίος διευθύνει ένα μαγαζί ενοικίασης αυτοκινήτων, στον επικεφαλής του Γραφείου Ρώμης των New York Times, Jason Horowitz, ο οποίος έκανε διακοπές εκεί με την οικογένειά του.

«Αυτό δεν είναι μελτέμι. Τα μελτέμια είναι άνεμοι με καθαρό ουρανό. Αυτό είναι κάτι άλλο. Έχουμε καταστρέψει τα πάντα. Τίποτα δεν είναι όπως ήταν», είπε.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κάτοικος της Τήνου αποκάλυψε ότι εκείνες τις μέρες εργαζόταν για να επισκευάσει ίσως την 20η πόρτα του αυτοκινήτου που είχε λυγίσει προς τα πίσω από τη δύναμη των ανέμων. Οι νησιώτες υποστηρίζουν πως από θαύμα τα κεριά της εκκλησίας είναι ακόμα ασφαλή.

Αντίπαρος: Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων που θα σε ταξιδέψει στα 80s μέσα σε ένα βράδυ!

Τήνος – New York Times: Η viral φωτογραφία με τον αέρα και η αποθέωση του νησιού

«Η Τήνος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στην Ελλάδα και η γενέτειρα του Αιόλου, του Έλληνα θεού που διαχειριζόταν τους σφοδρούς ανέμους και την καταιγίδα, ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως το “Νησί των Ανέμων” και υπάρχει λόγος για αυτό: τα περίφημα μελτέμια, συχνοί και σφοδροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στα νησιά το καλοκαίρι», ξεκίνησε γράφοντας την αφήγηση του για το ελληνικό νησί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jason Horowitz (@jasondhorowitz)

«Φτάσαμε στην Τήνο το βράδυ και ο αέρας μας χτύπησε σφοδρά. Ήταν δύσκολο να αναπνεύσεις, όπως όταν είσαι παιδί και βγάζεις το κεφάλι σου έξω από το πίσω παράθυρο ενός αυτοκινήτου που τρέχει με ταχύτητα», έγραψε.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει πως περίμεναν το μελτέμι, όχι τον τυφώνα μελτέμι, ελπίζοντας να συναντήσουν τους εποχιακούς ανέμους του καλοκαιριού που απομακρύνουν τη ζέστη. Πέρα, όμως, από την κλιματική αλλαγή η οποία αποτελεί το αντικείμενό του Jason Horowitz, την οποία μελετά και τον προβληματίζει, η οικογένεια απόλαυσε τις διακοπές της όσο ποτέ άλλοτε. Αγάπησαν το νησί, ενώ ο δημοσιογράφος το αποθέωσε γράφοντας ένα ολόκληρο άρθρο σε ένα από τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης του πλανήτη.

«Η Τήνος έχει περισσότερα από 60 χωριά, τα οποία είναι χτισμένα σε απάνεμες πλαγιές. Απέναντι από γκρεμούς ή σε κοιλάδες με θέα το Αιγαίο. Τα νερά που βρέχουν τις παραλίες του είναι τιρκουάζ και τα ηλιοβασιλέματα βαθιά πορτοκαλί», αναφέρει στο άρθρο του πριν περάσει στις μοναδικές περιγραφές για τον ναό της Παναγιάς που δεσπόζει στη χώρα του νησιού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Τήνος, Tinos island (@tinos_island)

«Το σπίτι μιας θαυματουργής εκκλησίας και αμέτρητων ιερών, η Τήνος είναι διάσημος προορισμός για τους Έλληνες προσκυνητές. Όμως, με το φαγητό, πλέον, να έχει “αντικαταστήσει” την προσευχή ως τη σύγχρονη θρησκευτική εμπειρία, το νησί έχει εκμεταλλευτεί το πλούσιο χώμα του, για να επαναπροσδιοριστεί ως ένας γαστρονομικός παράδεισος», γράφει ο δημοσιογράφος.

Σύρος: Η αριστοκράτισσα των Κυκλάδων που θα την ερωτευτείς με την πρώτη ματιά

«Με ένα μαγευτικό πεδίο δύναμης να προστατεύει το νησί από τον υπερβολικό τουρισμό και την υπερανάπτυξη, ελπίζαμε πως η Τήνος θα μας αναζωογονούσε. Περιμέναμε τα εστιατόριά της να μας ανταμείψουν και το ακατέργαστο τοπίο της να μας αφήσει άφωνους. Και το έκανε», αναφέρει ο δημοσιογράφος στο κείμενό του, ενώ συνεχίζει γράφοντας τα highlights των διακοπών του, αλλά και όλα όσα τον έκαναν να ερωτευτεί το νησί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Τήνος, Tinos island (@tinos_island)

«Από τη στιγμή που προσαρμοστήκαμε στον άνεμο, η Τήνος προσέφερε υπέροχο φαγητό, πανέμορφες παραλίες και γραφικά χωριά. Ακόμα και ένα all-day μπαρ, αλλά και πλατείες όπου οι ντόπιοι χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον και έτρωγαν πρωινό με τηγανίτες ή γιαούρτι και θέα τη θάλασσα».

Mπορείς να διαβάσεις το άρθρο για την Τήνο ολοκληρωμένο κάνοντας κλικ εδώ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Η Τήνος μας πήρε τα μυαλά»: Οι New York Times αποθεώνουν το ελληνικό νησί με τα 60 χωριά και τις μοναδικές γεύσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα