Η σωστή απάντηση όταν κάποιος σε ρωτάει γιατί δεν κάνεις κι άλλα παιδιά

12:51 31/7/2020 - Πηγή: iPop

Το ότι είσαι ήδη μανούλα δυστυχώς δεν σε σώζει από την αμήχανη στιγμή που μπορείς να ζήσεις όταν σε ρωτάνε γιατί δεν κάνεις κι άλλα παιδιά. Σίγουρα θα συναντήσεις στον δρόμο σου ανθρώπους που θα σε ρωτήσουν γιατί δεν κάνεις αδερφάκι στο παιδί σου ή γιατί δεν κάνεις απλά κι άλλα παιδιά.

Αντί να γίνεις επιθετική και να αρχίσεις να εκνευρίζεσαι με το τι ζόρι τραβάνε οι άλλοι για τη δική σου ζωή, δώσε μια απ’ τις παρακάτω απαντήσεις!

Τι να απαντήσεις όταν κάποιος σε ρωτάει γιατί δεν κάνεις κι άλλα παιδιάΔώσε μια ευθεία, ειλικρινή απάντηση

Είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσεις

σε κάποιον που μπορεί να γίνεται παρεμβατικός στη ζωή σου. Είσαι το μόνο άτομο που μπορεί να αποφασίσει πόσα παιδιά θέλεις να έχεις. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις σε κανέναν, ακόμα κι αν το άτομο που σε ρωτάει είναι η μαμά σου.

PexelsΑπάντησε με χιούμορ

Μερικές φορές ένα άτομο που σε ρωτάει επίμονα κάτι, δεν θα σταματήσει να το κάνει, ακόμα κι απαντήσεις ευθέως. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αίσθηση του χιούμορ σου και να δώσεις μια έξυπνη απάντηση.

Εξέφρασε τα συναισθήματά σου

Τέτοια σχόλια είναι ενοχλητικά, αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνεις επιθετική και να τσακωθείς. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να μιλήσεις ειλικρινά για τα συναισθήματά σου στο άτομο που σε ρωτάει επίμονα γιατί δεν θες κι άλλα παιδιά. Εξήγησέ του ότι τα λόγια του σε πληγώνουν και σε πιέζουν και προτίμησε να ξεκινήσεις τη φράση σου λέγοντας «νιώθω» κι όχι «με κάνεις να νιώθω». Σε κανέναν δεν αρέσει να τον κατηγορούν γιατί μετά παίρνει αμυντική στάση.

Pexels

Νίκη Κάρτσωνα: Μην με ξαναρωτήσεις γιατί δεν κάνω παιδί…

Απάντησε με μια ερώτηση

Μερικές φορές, το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να απαντήσεις κι εσύ με μια ερώτηση. Αντί, λοιπόν, να απαντήσεις στη φίλη σου που σε ρωτάει επίμονα πότε και εάν θα ξαναγίνεις μάνα, κάντης μια αντίστοιχη ερώτηση για να μπορέσει να μπει στη θέση σου και να καταλάβει γιατί είναι ενοχλητική αυτή η ερώτηση.

Μην νιώθεις την ανάγκη να δώσεις εξηγήσεις για τη ζωή σου, μην ξεχάσεις ποτέ ότι ζούμε -μάλλον!- μια φορά και μας αξίζει να ζήσουμε όπως θέλουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Πριν φύγεις, διάβασε και αυτό:

Εγώ πότε θα γίνω μάνα;

Photo: Pexels

Το άρθρο Η σωστή απάντηση όταν κάποιος σε ρωτάει γιατί δεν κάνεις κι άλλα παιδιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η σωστή απάντηση όταν κάποιος σε ρωτάει γιατί δεν κάνεις κι άλλα παιδιά,