Η Ουκρανία δεν θα φιλοξενήσει την Eurovision 2023- Πού θα διεξαχθεί;

14:56 17/6/2022 - Πηγή: iPop

Ουκρανία Eurovision 2023: Επιβεβαιώθηκε αυτό που ήταν λίγο- πολύ γνωστό, λόγω της κοινής λογικής. Παρότι κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού το 2022, η χώρα, η οποία απ’ τον Φεβρουάριο μετράει τις πληγές της καθημερινά απ’ τον πόλεμο, δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση.

Η European Broadcasting Union (EBU), ο οργανισμός που διευθύνει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision,

επιβεβαίωσε ότι ο διαγωνισμός δεν θα διεξαχθεί στην Ουκρανία το επόμενο έτος, παρά το γεγονός ότι η χώρα κέρδισε την πρώτη θέση του 2022.

Η EBU είπε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το BBC για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι νικητές της Eurovision πουλούν το τρόπαιό τους και μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής

Ουκρανία Eurovision 2023: Η ανακοίνωση της EBU

«Μετά τη νίκη της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision (ESC) τον Μάιο, η EBU διερευνά επιλογές για τη διοργάνωση του διαγωνισμού της επόμενης χρονιάς με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ουκρανίας UA:PBC, ο οποίος διοργάνωσε προηγουμένως την εκδήλωση το 2017 και το 2005.

Είναι γνωστή παράδοση ο νικητής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision να φιλοξενεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά, καλύπτοντας ορισμένα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται, όπως η διασφάλιση της βιωσιμότητας της διοργάνωσης και η ασφάλεια όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένου του κοινού.

Δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου από τη ρωσική εισβολή στη φετινή νικήτρια χώρα, η EBU αφιέρωσε χρόνο για να πραγματοποιήσει μια πλήρη αξιολόγηση και μελέτη τόσο με ειδικούς της UA:PBC όσο και τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων ασφάλειας.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια από τις πιο περίπλοκες τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο με χιλιάδες να εργάζονται και να παρακολουθούν την εκδήλωση και να χρειάζονται 12 μήνες προετοιμασίας.

Μετά από αντικειμενική ανάλυση, η Ομάδα Αναφοράς, το διοικητικό συμβούλιο της ESC, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, οι εγγυήσεις ασφάλειας και λειτουργίας που απαιτούνται για έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα για τη φιλοξενία, τη διοργάνωση και την παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision σύμφωνα με τους κανόνες της ESC δεν μπορούν να εκπληρωθούν από το UA:PBC.

The @EBU_HQ has issued the statement below regarding the hosting of next year’s #Eurovision Song Contest.

Find it online here https://t.co/mAxSdReBj3 pic.twitter.com/JYqy58eHqV

Eurovision Song Contest (@Eurovision) June 17, 2022

Η EBU θα ήθελε να ευχαριστήσει την UA:PBC για την ολόψυχη συνεργασία και τη δέσμευσή της στην εξερεύνηση όλων των σεναρίων τις εβδομάδες μετά τη νίκη των Kalush Orchestra στις 14 Μαΐου στο Τορίνο και μοιράζεται τη θλίψη και την απογοήτευσή της που ο Διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ουκρανία.

Η EBU υποστηρίζει το UA:PBC σε μια ολόκληρη σειρά περιοχών από την εισβολή. Θα διασφαλίσουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχιστεί, ώστε το UA:PBC να μπορεί να διατηρήσει την απαραίτητη υπηρεσία που παρέχει στους Ουκρανούς.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, σύμφωνα με τους κανόνες και για να διασφαλιστεί η συνέχεια της εκδήλωσης, η EBU θα ξεκινήσει τώρα συζητήσεις με το BBC, ως επιλαχούσα φέτος, για να φιλοξενήσει πιθανώς τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι πλήρης πρόθεσή μας η νίκη της Ουκρανίας να αντανακλάται στις παραστάσεις του επόμενου έτους. Αυτό θα είναι προτεραιότητα για εμάς στις συζητήσεις μας με τους ενδεχόμενους οικοδεσπότες».

Eurovision: Κυκλοφόρησε το video clip του Stefania και δεν είναι καθόλου εύκολο να το δεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Ουκρανία δεν θα φιλοξενήσει την Eurovision 2023- Πού θα διεξαχθεί; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα