Η ώρα της αλήθειας: 3 μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις για την δουλειά των ονείρων σου

11:19 7/4/2016 - Πηγή: iPop

Από μικρός σου έχουν μάθει ότι μπορείς να καταφέρει οτιδήποτε, αρκεί να το θέλεις και ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Σωστά; Αυτό σκεφτόσουν κι όταν ήθελες να γίνει τραγουδιστής, star του Hollywood ή αστροναύτης. Στην πορεία όμως συνειδητοποίησες ότι δεν είναι τόσο εύκολο να πας στο διάστημα ή να μοιάσεις στην Beyonce.

Όσο μεγαλώνεις συνήθως απομυθοποιείς όσα πίστευες ως παιδί και έφηβος και ξεκινάς

να χτίζεις μια καριέρα που να ανταποκρίνεται στους προσωπικούς σου στόχους και αξίες.

Παρόλα, αυτά, η «δουλειά των ονείρων» σου πάντα υπάρχει στο μυαλό σου. Και φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Εννοείται ότι μπορείς να εργαστείς πάνω σ’ αυτό που αγαπάς, αρκεί να σταματήσεις να έχεις ορισμένες ψευδαισθήσεις.

Οι τρεις μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις σχετικά με τη δουλειά των ονείρων σου

Το πάθος σου θα σου πληρώσει τους λογαριασμούς σου

Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά μόνο το πάθος δεν αρκεί για να σου πληρώσει τους λογαριασμούς σου, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Επειδή αγαπάς πολύ κάτι και το κάνεις σωστά, δεν σημαίνει ότι μπορείς να ζήσεις απ’ αυτό. Φυσικά και δεν σου λέμε παράτησε το όνειρό σου. Αυτό που σε συμβουλεύουμε απλά να κάνεις είναι να μην επαναπαυθείς στη «δουλειά των ονείρων σου» και να κάνεις και κάτι άλλο παράλληλα, μέχρι να καταφέρεις να φθάσεις στο σημείο να ζεις από το αντικείμενο που τόσο αγαπάς.

Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν είναι σαν να δουλεύεις

Φυσικά και είναι υπέροχο να κάνεις το χόμπι ή το πάθος σου επάγγελμα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα σου φαίνεται ότι δουλεύεις. Σε κάθε δουλειά υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσεις και καταστάσεις, οι οποίες δεν σου είναι ευχάριστες.

Μπορεί για παράδειγμα, να λατρεύεις τις πωλήσεις και να εργάζεσαι με πελάτες, όμως να απεχθάνεσαι τη διαχείριση ενός budget.

Υπάρχει μια γραμμική πορεία προς την επιτυχία και η σκληρή δουλειά είναι το μόνο που χρειάζεσαι

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος και εργάζονται σε μια θέση που δεν έχει καμία απολύτως σχέση τον συγκεκριμένο τομέα που θέλουν να ασχοληθούν, πιστεύοντας ότι με τη σκληρή δουλειά θα αποδείξουν την αξία τους και θα φθάσουν εκεί που θέλουν.

Όμως δεν φθάνει η σκληρή δουλειά! Πρέπει να μπορείς να κρίνεις τη σύνδεση της θέσης που έχεις μ’ εκείνη που θέλεις ν’ αναλάβεις. Όσο σκληρά και να εργάζεσαι, πώς θα σε τοποθετήσει το αφεντικό σου στη θέση που επιθυμείς εάν δεν έχεις δοκιμαστεί σε κάτι παρεμφερές;

The post Η ώρα της αλήθειας: 3 μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις για την δουλειά των ονείρων σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα