Η Ολλανδία σκέφτεται να θεσπίσει το δικαίωμα της ευθανασίας και σε υγιείς ανθρώπους

08:49 13/10/2016 - Πηγή: iPop

Η Κυβέρνηση της Ολλανδίας ετοιμάζει νομοσχέδιο με βάση το οποίο θα έχουν δικαίωμα στην ευθανασία ακόμα και οι υγιείς πολίτες που νιώθουν «ότι η ζωή τους ολοκληρώθηκε». Φυσικά, σφοδρές αντιδράσεις υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας, με πολλούς να μιλούν για κατάχρηση της διαδικασίας που προορίζεται για την ανακούφιση όσων υποφέρουν.

Τονίζεται ότι το 2002 η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα όπου νομιμοποιήθηκε η ευθανασία, ωστόσο, μόνο για όσους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες που δεν επιδέχονται θεραπεία και υποφέρουν απ’ τους πόνους.

Οι υπουργοί

Δικαιοσύνης και Υγείας στην επιστολή τους στο Κοινοβούλιο τόνισαν ότι προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες, όμως, «όσοι έχουν μια σταθμισμένη γνώμη ότι η ζωή τους έχει ολοκληρωθεί θα πρέπει, υπό αυστηρά και προσεκτικά κριτήρια, να πάρουν την άδεια να τελειώσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια».

Σημειώνεται ότι το 2015 5.516 άτομα υποβλήθηκαν σε ευθανασία στην Ολλανδία, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 3,9% των συνολικών θανάτων στην χώρα.

Η Υπουργός Υγείας απαντώντας στις αντιδράσεις εξήγησε: «Επειδή η επιθυμία για μια προσωπική επιλογή τερματισμού ζωής συναντάται κυρίως στους ηλικιωμένους, το νέο σύστημα θα περιοριστεί σε αυτούς», χωρίς, ωστόσο, να μιλάει με συγκεκριμένα όρια ηλικίας.

Η Κυβέρνηση ευελπιστεί το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του 2017.

The post Η Ολλανδία σκέφτεται να θεσπίσει το δικαίωμα της ευθανασίας και σε υγιείς ανθρώπους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα