Η Μ. Φύσσα καταθέτει μήνυση για την προκλητική φράση μέλους της Χρυσής Αυγής

19:46 14/2/2017 - Πηγή: iPop

Μήνυση πρόκειται να καταθέσει η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, για την προκλητική φράση που της είπε μέλος της Χρυσής Αυγής νωρίτερα στο Εφετείο: «Πού είναι τώρα ο Παύλος;».

Κατά τη διάρκεια των πρωτοφανών επεισοδίων τα οποία εκτυλίχθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο το πρωί της Τρίτης, η Μάγδα Φύσσα καταγγέλλει ότι δέχθηκε φραστική επίθεση από χρυσαυγίτη. Συγκεκριμένα, άτομο που βρισκόταν στο κοινό της Χρυσής Αυγής της είπε ειρωνικά: «Πού είναι τώρα ο Παύλος;».

Οι δικηγόροι της οικογένειας θα ζητήσουν να εντοπιστεί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το άτομο το οποίο απευθύνθηκε στη Μάγδα Φύσσα. Η ίδια, όπως εκτιμούν οι συνήγοροι, είναι σε θέση να αναγνωρίσει το συγκεκριμένο άτομο.

Ο συνήγορος της οικογένειας, Ανδρέας Τζέλλης, μίλησε για «αυξανόμενη επιθετικότητα των Χρυσαυγιτών που αντιδρούν όλο και πιο έντονα όσο βλέπουν ότι η δίκη βαίνει σε βάρος τους».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα σημερινά επεισόδια στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι η Χρυσή Αυγή φοβάται και περιφρονεί τη δικαιοσύνη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Οι εποχές της ασυλίας και της ανοχής στα εγκλήματά τους έχουν τελειώσει» και τονίζει πως «όσες απειλές κι αν εκτοξεύσει, όσες ύβρεις προς τα θύματά της και τους οικείους τους κι αν εκστομίσει, να είναι σίγουρο το νεοναζιστικό μόρφωμα ότι η στιγμή της λογοδοσίας έχει φτάσει».

H ανακοίνωση της ΝΔ για τα επεισόδια:

«Τα σημερινά πρωτόγνωρα επεισόδια σε δικαστική αίθουσα – τα οποία καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο – αναδεικνύουν το αποκρουστικό πρόσωπο των δραστών: Της Χρυσής Αυγής και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών.

Αναδεικνύουν, όμως, και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που – άβουλη και ανίκανη – δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη, ούτε καν στο Ναό της Θέμιδος. Επαναλαμβάνουμε ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο σεβασμός των νόμων και της τάξης παντού».

Το μήνυμα του Ποταμιού:

«Οι μάσκες των νεοναζιστών έπεσαν. Με τις πρωτοφανείς προκλήσεις τους αποδεικνύουν πόσο αλλεργικοί είναι στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο ντροπή προκαλεί η πρωτοφανής συμπεριφορά τους, που δεν σεβάστηκαν ούτε την αίθουσα του Δικαστηρίου στο οποίο δικάζονται! Ντροπή και θλίψη που αυτό το κόμμα κάποιοι Έλληνες πολίτες έστειλαν δυστυχώς στη Βουλή. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ούτε για αυτούς. Με αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλει να έχει διαύλους; Αυτοί, πιστεύει αλήθεια, ότι μπορούν να αλλάξουν;».

Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουν τα επεισόδια:

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ προχώρησε στην εξής δήλωση σχετικά με τα επεισόδια:

«Τα επεισόδια σε δικαστική αίθουσα στα οποία πρωταγωνίστησαν μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι νεοναζιστές επιδιώκουν και επιζητούν την πρόκληση επεισοδίων με στόχο να απαξιώσουν τη συνταγματική τάξη, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη νομιμότητα.

Ούτε η Δικαιοσύνη όμως, ούτε η Δημοκρατία πτοούνται από τέτοιου είδους προκλητικές συμπεριφορές»

Photo: ©INTIMEnews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

The post Η Μ. Φύσσα καταθέτει μήνυση για την προκλητική φράση μέλους της Χρυσής Αυγής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα