Η Κυβέρνηση λέει «ναι» σε συμβιβασμό «όχι» στην ψήφιση νέων μέτρων

11:56 17/12/2016 - Πηγή: iPop

Με θετικό βλέμμα φέρεται να βλέπει το Μαξίμου το ενδεχόμενο συμβιβασμού, ενώ ξεκαθαρίζει πως σε καμιά των περιπτώσεων δεν διατίθεται να πει «ναι» στην ψήφιση νέων μέτρων.

Η Κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να βρεθεί το σημείο του συμβιβασμού, έτσι ώστε, όπως αναφέρουν πληροφορίες να είναι όλες πλευρές ικανοποιημένες.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ώρα που η Κυβέρνηση συμφωνεί να συμβιβαστεί υπάρχει ένας όρος που δεν συζητά καν και «είναι ό,τι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει την εκ των προτέρων νομοθέτηση

μέτρων που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο ίδιος Αξιωματούχος επισήμανε αναφορικά με τα μέτρα τα οποία αξιώνει το Ταμείο «είναι πολιτικά αδιανόητα, κοινωνικά καταστροφικά και οικονομικά παράλογα». και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα συζητάμε το συμβιβασμό».

Να θυμίσουμε, πως την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ κατά την οποία συζητήθηκε η στάση του ΔΝΤ αλλά και οι προσπάθειες που εδώ και καιρό καταβάλει η χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στην Άνγκελα Μέρκελ πως η χώρα μας δεν είναι σε θέση να λάβει νέα μέτρα και συγκεκριμένα πληροφορίες αναφέρουν πως δήλωσε:

Ό,τι και αν αποφασίσει να κάνει το ΔΝΤ το σίγουρο είναι ότι νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος είναι κοινωνικά και οικονομικά καταστροφικά και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά

Διαβάστε επίσης:

Τον προβληματισμό του για τη στάση του ΔΝΤ εξέφρασε στη Μέρκελ ο Τσίπρας

The post Η Κυβέρνηση λέει «ναι» σε συμβιβασμό «όχι» στην ψήφιση νέων μέτρων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα