Άναψε η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

11:55 21/4/2016 - Πηγή: iPop

Άναψε την Πέμπτη και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 12:00 η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο 2016.

Η τελετή πραγματοποίηθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, εκπρόσωποι της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και

της βραζιλιάνικης αποστολής της οποίας επικεφαλής είναι ο Κάρλος Νούζμαν.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «το ιερό Φως του Ολυμπισμού θα γεννηθεί στα χέρια της Πρωθιέρειας, Κατερίνας Λέχου που θα μεταλαμπαδεύσει τη Φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια».

Να σημειωθεί στη συνέχεια η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει στα χέρια του πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο, που εκπροσωπεί τη Βραζιλία.

Αξίζει να τονισθεί πως το χορευτικό μέρος της Τελετής έχει διοργανωθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από την χορογράφο, Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα. Μάλιστα, την εκτέλεση του έχουν αναλάβει οι 29 Ιέρειες, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν 13 χορευτές και 4 κορασίδες.

The post Άναψε η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα