Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στηρίζει Ελλάδα

19:59 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη στηρίζει Ελλάδα, αυτό ήταν το μήνυμα από την συνάντηση του Προέδρο της EBRD, κ. Suma Chakrabarti τόσο με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD), κ. Suma Chakrabarti και συζήτησαν για τη συνεργασία EBRD και ελληνικής κυβέρνησης, ενώ οι δύο άνδρες υπογράμμισαν τον κομβικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα χρηματοδοτικά σχέδια της EBRD υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια και τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους, καθώς επίσης για τις υποδομές, την περιφερειακή ανάπτυξη, και τη δημιουργία απασχόλησης σε δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της EBRD, Suma Chakrabarti , εγκαινίασε τα νέα γραφεία της τράπεζας, στο Σύνταγμα, μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί μέχρι το 2020.

Ο κ. Suma Chakrabarti κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να στηρίξει την Ελλάδα στον δρόμο της ανάκαμψης. Ο ίδιος μάλιστα εξήγησε πως δεν υπάρχει ακόμα κάποιο συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο για τις συνολικές χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα καθώς μεγάλο μέρος αυτών αφορά τον ιδιωτικό τομέα και θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση. Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε χρηματοδοτήσεις της τέξεως των 500 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση μέχρι το 2020, διευκρινίζοντας, όμως, ότι εάν υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση θα ξεπεραστεί αυτό το όριο.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας αυτής και της παρουσίας της EBRD. Ο ίδιος εξήγησε ότι η Τράπεζα εδώ και έξι μήνες συμμετέχει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ότι σήμερα προχώρησε στη υπογραφή Σύμβασης με την Εθνική Τράπεζα για την ενεργοποίηση του Προγράμματος παροχής εγγυοδοσίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Να σημειωθεί πως ανάλογες συμφωνίες αναμένεται να υπογραφούν και με τις υπόλοιπες τρεις συστημικές τράπεζες το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

The post Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στηρίζει Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα