Η επιστήμη υποδεικνύει που να ΜΗΝ ψάξεις για συμβουλές αδυνατίσματος

06:01 21/11/2014 - Πηγή: iPop

Προσπαθείς να κάνεις δίαιτα και ψάχνεις στο internet να βρεις νέες δίαιτες και νέα κόλπα για να χάσεις γρήγορα κιλά… η επιστήμη υποδεικνύει που να ΜΗΝ ψάξεις για συμβουλές αδυνατίσματος!

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Public Health, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι πρώτες σελίδες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα των ερευνών στο διαδίκτυο δεν δίνουν

ορθές απαντήσεις στα θέματα διατροφής και θα έπρεπε οι χρήστες να πηγαίνουν απευθείας στις επόμενες σελίδες! Το πιο ανησυχητικό συμπέρασμα της έρευνας, είναι πως οι πρώτες συνδέσεις στις αναζητήσεις λαμβάνουν το 90% των κλικ αναζήτησης στο Web, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Περίπου το 43% των χρηστών του Διαδικτύου, σύμφωνα με τη μελέτη, ψάχνουν διαδικτυακά για συμβουλές διατροφής, γι αυτό και οι ερευνητές αποφάσισαν να εξετάσουν πόσο αξιόπιστες είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν αναρτημένες στο internet. Η έρευνα βασίστηκε στις αναζητήσεις με διατροφικούς όρους 20 ατόμων, για παράδειγμα, «απώλεια βάρους». Στη συνέχεια, έκαναν αναζήτηση με αυτούς τους όρους και επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στα αποτελέσματα που βρέθηκαν στην πρώτη σελίδα. Το συμπέρασμά τους: τα περισσότερα αποτελέσματα ήταν αναντίστοιχα των αναζητήσεων. Περισσότερα από το 50% των αποτελεσμάτων ήταν αστήρικτοι ισχυρισμοί, ιδίως όσον αφορά τις διατροφικές πληροφορίες και οι ιατρικές σελίδες ή οι πανεπιστημιακές έρευνες που είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν ανακρίβειες- κατείχαν μόνο το 14% των αποτελεσμάτων, με τις περισσότερες από τις συνδέσεις να είναι πληρωμένες διαφημίσεις, ιστοσελίδες προϊόντων και blogs.

Όταν, λοιπόν, ψάχνεις να μάθεις πόση ζάχαρη περιέχει κάποιο σνακ ή θέλεις να μάθεις περισσότερα για κάποιο σκεύασμα που υπόσχεται να σε βοηθήσει να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, καλό θα ήταν να εμπιστευτείς ιστότοπους που λήγουν σε .gov, .org, ή .edu, που σημαίνει ότι η πληροφορία προέρχεται από σχολείο, νοσοκομείο, ή κυβερνητική πηγή. (Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως το ipop.gr, όπου οι έρευνες και οι συμβουλές fitness είναι βασισμένες σε επιστημονικές μελέτες ή προέρχονται από έμπειρους γιατρούς και γυμναστές!).

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Η επιστήμη υποδεικνύει που να ΜΗΝ ψάξεις για συμβουλές αδυνατίσματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα