Η Ελισάβετ κλείνει 70 χρόνια βασιλείας και μοιράζει μετάλλια. Θα δώσει και στους Harry, Meghan και Πρίγκιπα Andrew;

20:04 19/1/2022 - Πηγή: iPop

Για να γιορτάσει τα 70ά της χρόνια στο θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ θα απονείμει ειδικά πλατινένια μετάλλια Ιωβηλαίου τον επόμενο μήνα — αλλά τι θα γίνει με τον Πρίγκιπα Andrew, τον Πρίγκιπα Harry και την Meghan Markle από τη στιγμή που έχουν απομακρυνθεί από τα βασιλικά τους καθήκοντα;

Τα αναμνηστικά μετάλλια απονέμονται σε μέλη των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και της βασιλικής προστασίας, καθώς και σε μέλη που εργάζονται στο βασιλικό σπίτι και στην οικογένεια της μονάρχη.

Το παλάτι δεν προχώρησε σε περαιτέρω

διευκρινίσεις για τα συγκεκριμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας μετά τις αναφορές ότι ο πρίγκιπας Andrew, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan θα λάβουν τα μετάλλια παρόλο που δεν είναι πλέον μέλη της οικογένειας.

Στα δικαστήρια ο πρίγκιπας Harry: Προσφεύγει εναντίον απόφασης την βρετανικής Κυβέρνησης

70ή επέτειος βασίλισσας Ελισάβετ: Ποιοι θα λάβουν το Ιωβηλαίο μετάλλιο;

Βέβαια, μια βασιλική πηγή επιβεβαίωσε στο PEOPLE, «Όπως και τα προηγούμενα ιωβηλαία, είναι πιθανό ότι ευρύτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα λάβουν και φέτος το Platinum Jubilee». Η πηγή πρόσθεσε, «Χρηματοδοτούνται ιδιωτικά και είναι αναμνηστικά».

Ξεχωριστά, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν είχαν κανένα σχόλιο ή καθοδήγηση σχετικά με το εάν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο την άνοιξη για την τελετή μνήμης του Πρίγκιπα Φίλιππου. Η μόνη λεπτομέρεια που έδωσαν για την συγκεκριμένη περίσταση είναι ότι θα γίνει την άνοιξη. Ο παππούς του Harry, ο πρίγκιπας Φίλιππος, πέθανε τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών. Ο Harry παρευρέθηκε στην κηδεία μαζί με την οικογένειά του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor.

Instagram

Το ζευγάρι μετακόμισε στην Καλιφόρνια το 2020 αφού ανακοίνωσαν ότι σκόπευαν να «απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας». Η βασίλισσα επιβεβαίωσε τον Φεβρουάριο του 2021 μετά από ένα χρόνο ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex δεν θα επέστρεφαν στους βασιλικούς τους ρόλους.

Στη δήλωσή τους σχετικά με την είδηση, το γραφείο του πρίγκιπα Harry και της Meghan ανέφεραν ότι το ζευγάρι «παραμένει αφοσιωμένο στα καθήκοντα και την υπηρεσία του στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο και έχει προσφέρει τη συνεχή υποστήριξή του στους οργανισμούς που εκπροσωπούν ανεξάρτητα από τον επίσημο ρόλο τους.»

Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Andrew ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2019 ότι «θα παραιτηθεί από τα δημόσια καθήκοντα  για το άμεσο μέλλον» μετά τη συνέντευξή του στο BBC  σχετικά με τις σχέσεις που είχε αναπτύξει του με τον Jeffrey Epstein.

Chris Jackson/Getty Images

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρίγκιπας Andrew απομακρύνθηκε από τα στρατιωτικά και τα βασιλικά του καθήκοντα, αφού ένας δικαστής απέρριψε την προσπάθειά του να αποβληθεί μια μήνυση για σεξουαλική επίθεση εναντίον του. Η Virginia Roberts Giuffre ισχυρίζεται ότι διακινήθηκε από τον Epstein και αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Andrew σε ηλικία 17 ετών. Ο Andrew έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Απομακρύνθηκε ο πρίγκιπας Andrew από τα βασιλικά του καθήκοντα – Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ προχώρησε σε αυτή την απόφαση;

Η απόφαση «συζητήθηκε ευρέως» στα ανώτερα κλιμάκια της βασιλικής οικογένειας, επιβεβαιώνει μια βασιλική πηγή στο PEOPLE – πιθανότατα να αναφέρεται σε συνομιλίες μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Καρόλου και του πρίγκιπα William.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Ελισάβετ κλείνει 70 χρόνια βασιλείας και μοιράζει μετάλλια. Θα δώσει και στους Harry, Meghan και Πρίγκιπα Andrew; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελισάβετ, Harry Meghan, Πρίγκιπα Andrew,elisavet, Harry Meghan, prigkipa Andrew