Η Δύση προειδοποιεί την Ρωσία και Ιράν για κυρώσεις λόγω Συρίας

07:56 8/12/2016 - Πηγή: iPop

Με κοινή τους δήλωση οι ηγέτες της Δύσης προειδοποιούν την Ρωσία και το Ιράν ότι θα υποστούν κυρώσεις εάν δεν επέμβουν για να σταματήσει το σφυροκόπημα στο Χαλέπι και καλούν όλα τα μέρη των συγκρούσεων στην Συρία να δείχνουν σεβασμό προς το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Συγκεκριμένα, η κοινή δήλωση φέρει την υπογραφή των Μπ. Ομπάμα (ΗΠΑ), Τ. Μέι (Βρετανία), Φρ. Ολάντ (Γαλλία), Α. Μέρκελ (Γερμανία), Μ. Ρέντσι (Ιταλία) και

Τζ. Τριντό (Καναδάς).

Στην δήλωση γίνεται προειδοποίηση σ΄όσους ενισχύουν το καθεστώς του Άσαντ, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα απ’ τον Λευκό Οίκο.

Οι ηγέτες των χωρών της Δύσης κάνουν κάλεσμα σε Ρωσία και Ιράν να επιχειρήσουν να ασκήσουν επιρροή στον Άσαντ για να σταματήσει τις επιδρομές στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου, το οποίο είναι κάτω απ’ τον έλεγχο των ανταρτών, καθώς οι συνεχείς βομβαρδισμοί δεν επιτρέπουν την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε επιπλέον κυρώσεις και περιοριστικά μέτρα κατά προσώπων και οντοτήτων που δρουν υπέρ του συριακού καθεστώτος ή δρουν ως εκπρόσωποί του» τονίζουν στην δήλωσή τους οι ηγέτες.

Τέλος, καλούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σέβονται τη Συνθήκη της Γενεύης και γενικά να εφαρμόζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Photo: Reuters

The post Η Δύση προειδοποιεί την Ρωσία και Ιράν για κυρώσεις λόγω Συρίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα