Η Finos Film γιορτάζει το…μπικίνι! Η ιστορία του εμβληματικού μαγιό που λάτρεψε κάθε γυναίκα

13:03 5/7/2022 - Πηγή: iPop

Από τα μαγιό φορμάκια, μέχρι τα ψηλόμεσα μπικίνι, τα two-pieces γνώρισαν μια ακραία εξέλιξη τον περασμένο αιώνα. Κάνε μια σύντομη βόλτα στις δεκαετίες για να μάθεις πώς δημιουργήθηκε το αγαπημένο σου μαγιό! Σήμερα, ειδικά, είναι η κατάλληλη μέρα, καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα Μπικίνι μαζί με την Finos Film!

Στο ολιγόλεπτο βίντεο θα δεις την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Ζωή Σαπουντζάκη, τη Μάρθα Καραγιάννη και τη Ζωή να ζωντανεύουν μπροστά σου, φορώντας τα υπέροχα μπικίνι τους.

5+1 trends στα μαγιό που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις σου στην παραλία το Καλοκαίρι!

Η ιστορία του μπικίνι μέσα από τα μάτια της Finos Film!

«Όταν γιορτάζει το μπικίνι, γιορτάζουν μαζί του και οι πιο κομψές πρωταγωνίστριες του ελληνικού σινεμά! Η Ζωίτσα, η Μάρθα, η Τζένη, η Αλίκη, η Ελένη, η Μπέτυ, η Νόρα και η Ζωζώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το δροσερό αφιέρωμα, που φωνάζει καλοκαίρι!», αναφέρει σε ανάρτηση η Finos Film.

«Στις 5 Ιουλίου του 1946 παρουσιάστηκε το πρώτο σύγχρονο μπικίνι από τον Γάλλο μηχανικό Louis Réard, αλλά δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση λόγω ταμπού. Όλα άλλαξαν, όταν το 1957 εμφανίστηκε με μπικίνι η Brigitte Bardot στην ταινία «Και ο Θεός Έπλασε την Γυναίκα», κερδίζοντας και την πιο δύσπιστη!

Βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες Κορίτσια για Φίλημα, Το Δόλωμα, Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ, Τζένη Τζένη, Νύχτα Γάμου, Το Λεβεντόπαιδο, Ραντεβού στον Αέρα», Μερικοί το Προτιμούν Κρύο, Οι Εραστές του Ονείρου, Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο και Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια», προσθέτει.

Οι τρεις τύποι μαγιό που πάνε σε κάθε γυναίκα!

Νομίζω πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ρίξουμε μία σύντομη ματιά στην ιστορία του μπικίνι και την εξέλιξή του. Μπορεί να σου φανεί χαζό που ασχολούμαστε, αλλά μέσα από την ιστορία του μαθαίνεις τον πολιτισμό, την κουλτούρα, ακόμα και τον τρόπο σκέψης και τα στερεότυπα που επικρατούσαν τις τότε δεκαετίες.

Απόλαυσέ το και πάρε όση έμπνευση χρειάζεσαι! Και μη φοβάσαι να μεταφερθείς σε μία άλλη εποχή!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Finos Film γιορτάζει το…μπικίνι! Η ιστορία του εμβληματικού μαγιό που λάτρεψε κάθε γυναίκα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα