Η Eurovision άλλαξε τον τρόπο που θα ψηφίζουμε και είναι πιο περίπλοκος από ποτέ

22:29 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Η Eurovision άλλαξε τον τρόπο που θα ψηφίζουμε. Μέχρι σήμερα ξέραμε πως κάθε χώρα έδινε ένα σύνολο βαθμών στις άλλες χώρες από το 1 έως και το 12 με το αποτέλεσμα να βγαίνει 50-50 από τα τηλεφωνήματα και την κριτική επιτροπή. Αυτό ξέχνα το πλέον!

Με το νέο σύστημα τα τηλεφωνήματα και η κριτική επιτροπή αθ δίνει ξεχωριστή βαθμολογία…

Είναι η πρώτη φορά από το 1975 που αλλάζει ο τρόπος που βαθμολογείται ένα τραγούδι στον διαγωνισμό, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Μία ακόμα μεγάλη αλλαγή

είναι ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κοινού θα ανακοινώνεται στο τέλος του διαγωνισμού ώστε να αυξάνεται η αγωνία των θεατών.

Μέχρι σήμερα οι διαγωνιζόμενοι ήξεραν λίγο πολύ πριν ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Αυτές οι αλλαγές επίσης θα βοηθήσουν τις χώρες να μην έχουν μηδενικά αποτελέσματα, όπως την είχε πατήσει η Αγγλία το 2003.

Trivia: Στον περσινό διαγωνισμό η Αυστρία, η οποάι φιλοξενούσε την Eurovision ήταν η μόνη χώρα που δεν έλαβε ούτε έναν βαθμό.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού έχουν φτιάξει ένα επεξηγηματικό video:

«Με το συγκρότημα “Argo” θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου. Το συγκρότημα “Argo” αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό, καθώς και τους συντελεστές του.»

The post Η Eurovision άλλαξε τον τρόπο που θα ψηφίζουμε και είναι πιο περίπλοκος από ποτέ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα