Η Courteney Cox μιλά για την εμμηνόπαυση και τρολάρει τον νεότερό της εαυτό – Το βίντεο που «έριξε» το Instagram και πρέπει να δεις

14:52 21/9/2022 - Πηγή: iPop

Η Courteney Cox μίλησε για την εμπειρία της με την εμμηνόπαυση με έναν ξεκαρδιστικό και νοσταλγικό τρόπο. Αφού η αγαπημένης μας ηθοποιός, 9 χρόνια πριν πρωταγωνιστήσει στα «Φιλαράκια» είχε γίνει το πρώτο άτομο που χρησιμοποίησε τη λέξη «περίοδος» σε τηλεοπτική διαφήμιση των ΗΠΑ, τώρα μιλά χωρίς ντροπή για την εμμηνόπαυση

και σου λέει αλήθειες που πρέπει να ξέρεις.

Η αγαπημένη μας ηθοποιός των Friends μοιράστηκε ένα βίντεο στο Instagram χρησιμοποιώντας ένα κλιπ από μια διαφήμιση ταμπόν στην οποία πρωταγωνίστησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, προκειμένου να τονίσει τις τρέχουσες εμπειρίες της με την εμμηνόπαυση. Ενώ το θέμα είναι σοβαρό και συχνά δεν συζητείται δημόσια, η Courteney άλλαξε το σενάριο με το χαρακτηριστικό χιούμορ της σε μια ανάρτηση που έχει συγκεντρώσει σχεδόν 900.000 likes και περισσότερα από 15.000 σχόλια.

Η Courteney Cox αναβίωσε την επική χορογραφία με τον Ross και “έριξε” το Instagram

Courteney CoxΕμμηνόπαυση: Το βίντεο της ηθοποιού που πρέπει να δεις

«Η διαφήμιση μου χρειαζόταν ενημέρωση», γράφει στη λεζάντα. Η αρχική διαφήμιση παρουσιάζει την νεαρή Courteney να φοράει ενδυμασία προπόνησης της δεκαετίας του ’80, η οποία συμπεριλαμβάνει καλσόν και γκέτες, καθώς συζητά τα οφέλη της χρήσης ταμπόν κατά την περίοδο. Η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι κομμένη και σε συγκεκριμένες σκηνές την διακόπτει ένα νέο κλιπ που δημιουργήθηκε από την ηθοποιό, στο οποίο συζητά τις δυσκολίες της εμμηνόπαυσης.

Με ένα ρούχο παρόμοιο με αυτό που φορούσε πριν από δεκαετίες, η Courteney σηκώνει τις γκέτες πάνω από το καλσόν της καθώς μιλάει στην κάμερα. 

«Άλλαξε εντελώς η ζωή σου λόγω της εμμηνόπαυσης;» ρωτάει, μιλώντας για συμπτώματα, όπως εξάψεις, ξηρό δέρμα και πτώση μαλλιών. «Άσε με να σου το πω ευθέως. Η εμμηνόπαυση θα σε φάει ζωντανή. Ναι, μπορεί να συμβεί», λέει στο βίντεο.

Σεξ και εμμηνόπαυση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις ώστε να απολαμβάνεις το σεξ κάθε λεπτό!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται όταν κάποιος περνά 12 συνεχόμενους μήνες χωρίς έμμηνο ρύση. Συνήθως, συνοδεύεται από συμπτώματα, όπως εξάψεις και κολπική ξηρότητα, που προκαλούνται από την αλλαγή των επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Αν και η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης, συχνά θεωρείται θέμα ταμπού. Ωστόσο, η Cox δεν είναι η μόνη διασημότητα που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να το αλλάξει αυτό. Τον Ιούνιο του 2022, η Naomi Watts έκανε λογαριασμό στο Instagram για να συζητήσει ανοιχτά στην εμμηνόπαυση. «Σε φρικάρει η λέξη εμμηνόπαυση;» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι είναι κάτι που επηρεάζει άμεσα τον μισό πληθυσμό και το ζει έμμεσα ο άλλος μισός.

Πρόωρη εμμηνόπαυση; Αυτά είναι τα σημάδια!

Η Watts μίλησε επίσης για την εμπειρία της με την πρόωρη εμμηνόπαυση στα τέλη της δεκαετίας των 30. Η εμμηνόπαυση πριν από τα 40 είναι σπάνια, αλλά εμφανίζεται σε περίπου 1% των γυναικών, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας.

Τώρα, στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και η Cox, το βίντεο της οποίας έχει συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια, με πολλές σταρ της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, όπως η Julianne Moore και η Drew Barrymore, να την επικροτούν.

Νωρίτερα φέτος, η Courteney μίλησε στους Sunday Times για το πώς σιγά σιγά «έμαθε να αγκαλιάζει» το γεγονός ότι γερνά μετά από χρόνια χρήσης fillers στο πρόσωπό της.

Εξήγησε ότι όταν αντιλήφθηκε πως φαίνεται μεγαλύτερη προσπάθησε να «κυνηγήσει αυτή τη νεανικότητα για χρόνια».

«Και δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι, στην πραγματικότητα δείχνω πολύ περίεργη με τις ενέσεις και έκανα πράγματα στο πρόσωπό μου που δεν θα έκανα ποτέ τώρα».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Courteney Cox μιλά για την εμμηνόπαυση και τρολάρει τον νεότερό της εαυτό – Το βίντεο που «έριξε» το Instagram και πρέπει να δεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Courteney Cox,Instagram