Η Angelina Jolie εγκαταλείπει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

18:53 16/12/2022 - Πηγή: iPop

Μετά από δύο δεκατίες, η Angelina Jolie αποχωρεί απ’ την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η ανακοίνωση της ηθοποιού και ο λόγος της απόφασης.

Όπως ανακοινώθηκε, η Angelina Jolie αφήνει τον ρόλο της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR)

ύστερα από 20 χρόνια υπηρεσίας.

Ο Filippo Grandi, ο επικεφαλής της HCR, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για «τις δεκαετίες υπηρεσίας και δέσμευσης της Jolie. Έκανε τη διαφορά για τους πρόσφυγες και τους ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εκτοπιστούν».

View this post on Instagram

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

Γιατί η Angelina Jolie αποχωρεί απ’ την Ύπατη Αρμοστεία;

Στόχος της είναι να ασχοληθεί πλέον απευθείας με τους πρόσφυγες.

«Έπειτα από 20 χρόνια εργασίας στους κόλπους του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών αισθάνομαι ότι ήρθε ο καιρός για εμένα να εργαστώ διαφορετικά, υπηρετώντας απευθείας τους πρόσφυγες και τις τοπικές οργανώσεις», αναφέρει η ηθοποιός σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία.

Η ηθοποιός έχει κάνει πάνω από 60 αποστολές για την HCR, διασφαλίζοντας την προσοχή των Μέσων Ενημέρωσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες.

Πρόσφατα μάλιστα πήγε στην Υεμένη και την Μπουρκίνα Φάσο για να συναντηθεί με εκτοπισμένους οι οποίοι βιώνουν «δύο κατεπείγουσες καταστάσεις», από τις πιο υποχρηματοδοτούμενες και λιγότερο γνωστές στον κόσμο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Angelina Jolie εγκαταλείπει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα