Η 57χρονη Πέγκι Ουίτσον σπάει το ρεκόρ και γίνεται η γηραιότερη αστροναύτης που ταξιδεύει στο διάστημα

09:37 18/11/2016 - Πηγή: iPop

Κι επίσημα πλέον η Πέγκι Ουίτσον γίνεται στα 57 της χρόνια η μεγαλύτερη σε ηλικία αστροναύτης που ταξιδεύει στο διάστημα.

Η 57χρονη Αμερικανίδα εκτοξεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) σε ύψος 420 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη μαζί με τους Όλεγκ Νοβίτσκι της Roscosmos και Τομά Πεσκέ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Πρόκειται για το τρίτο ταξίδι της Αμερικανίδας στο διάστημα- τα προηγούμενα ήταν το 2002 και το 2007. Κατά την παραμονή της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέχρι τον Μάιο του 2017, η Ουίτσον

θα κάνει μια σειρά από πειράματα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η 57χρονη έγινε η πρώτη γυναίκα που διοίκησε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και πλέον έσπασε και το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας στο διάστημα.

Σημειώνεται ότι στην επιστροφή της η Ουίτσον θα έχει σπάσει ακόμα δύο ρεκόρ:

Θα γίνει ο πρώτος αστροναύτης των ΗΠΑ (ανεξαρτήτως φύλου) που θα έχει περάσει περισσότερο χρόνο στο διάστημαΤον Φεβρουάριο του 2017 θα αναλάβει ξανά τη διοίκηση του ISS και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα έχει διοικήσει δύο φορές τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

The post Η 57χρονη Πέγκι Ουίτσον σπάει το ρεκόρ και γίνεται η γηραιότερη αστροναύτης που ταξιδεύει στο διάστημα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα