Γυναικείες φυλακές ανηλίκων στο Ιράν – Περιμένοντας τη θανατική ποινή (photos)

15:08 28/1/2016 - Πηγή: iPop

Ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό ρεπορτάζ, ρίχνει φως στα άδυτα μιας φυλακής ανήλικων γυναικών στο Ιράν, εκεί που οι τρόφιμες περιμένουν τη θανατική ποινή σε άθλιες συνθήκες, πολλές φορές μαζί με τα μωρά τους, αγωνιζόμενες να επιβιώσουν ενάντια σε όλες τις πιθανότητες.

O δημοσιογράφος Sadegh Souri, είναι ο δημιουργός της συγκεκριμένης συλλογής φωτογραφιών υπό τον τίτλο «Περιμένοντας τη θανατική ποινή»
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στο Ιράν, ανήλικες γυναίκες που διαπράττουν ένα έγκλημα, ακόμα κι από την ηλικία των 9 ετών, μπορούν

να καταδικαστούν σε θάνατο.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες απεικονίζουν τις σκληρές συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζουν οι νεαρές γυναίκες στις φυλακές ανηλίκων, περιμένοντας την εκτέλεση της ποινής που τους επιβλήθηκε από τις ιρανικές δικαστικές αρχές.

Ύπνος σε άθλιες συνθήκες, ατέλειωτες ουρές προκειμένου να λάβουν τρόφιμα, συνεχής πάλη για τη φροντίδα ενός νεογέννητου μωρού, είναι μόνο μερικές από τις τρομακτικές προκλήσεις που ζουν οι νεαρές τρόφιμες σε μια ζοφερή φυλακή του Ιράν.

Δεκάδες ανήλικων παραβατών – μερικές από τις οποίες είναι μόλις εννέα ετών – καταδικάζονται σε θανατική ποινή για εγκλήματα, όπως δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών και ένοπλες ληστείες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ιράν είναι η δεύτερη χώρα στο κόσμο, που κάθε χρόνο εφαρμόζει τη θανατική ποινή σε ανήλικες γυναίκες, έπειτα από πραγματοποίηση «ύποπτων» δικαστικών διαδικασιών, μέσω των οποίων οι νεαρές γυναίκες οδηγούνται σε αναγκαστικές ομολογίες, οι οποίες πολλές φορές αποσπούνται με βασανιστήρια και άλλες μορφές κακοποίησης.

photo:Daily Mail

The post Γυναικείες φυλακές ανηλίκων στο Ιράν – Περιμένοντας τη θανατική ποινή (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα