Γκάφα ολκής Σόιμπλε ακούσια ή εκούσια; Έδιωξε πληροφοριοδότη για τις offshore στον Panama

18:43 9/4/2016 - Πηγή: iPop

Στη σέντρα βγάζει το Γερμανικό περιοδικό Spiegel την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Βέρνερ Γκάτσερ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του, αγνόησαν επανειλημμένα πληροφοριοδότη που ήθελε να αποκαλύψει ύποπτες γερμανικές συναλλαγές μέσω των offshore στον Παναμά.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ούτε ο Σόιμπλε,

που τώρα ανοίγει μέτωπο κατά των offshore εταιρειών, ούτε ο Γκάτσερ,στέλεχος του Υπουργείου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κρατικού ομίλου Bundesdruckerei, αντέδρασαν επί σειρά ετών στην «προσφορά» του πληροφοριοδότη που τους είχε γράψει προσωπικά».

Αφήνει μάλιστα σαφείς αιχμές τονίζοντας ότι το υπαγόμενο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο (Bundesdruckerei) εμπεριέχεται στη λίστα των καυτών Panama Papers.

Σύμφωνα με το Spiegel και η offshore εταιρεία Billingsley Global Corporation που χρησιμοποιούσε το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο αναφέρεται στα Panama Papers.

Σημειώνεται ότι η Billingsley Global Corporation είχε ιδρυθεί από τη δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca που βρίσκεται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων και στο μάτι του κυκλώνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί νομοθετικές παραβιάσεις, περιορίστηκε να υποστηρίξει το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που γεννιόνται, εάν ήταν εκούσια ή ακούσια η αδιαφορία για τις αποκαλύψεις του πληροφοριοδότη.

The post Γκάφα ολκής Σόιμπλε ακούσια ή εκούσια; Έδιωξε πληροφοριοδότη για τις offshore στον Panama appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκάφα, Σόιμπλε, Έδιωξε, Panama,gkafa, soible, edioxe, Panama