Γιατί η συμφωνία για το κλίμα που αρνήθηκε ο Trump μας αφορά όλους

15:06 2/6/2017 - Πηγή: iPop

H συμφωνία για το κλίμα που αρνήθηκε ο Trump μας αφορά όλους καθώς είναι μια παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Παρίσι κι έχει στόχο να κάνει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε καλύτερο. Είναι ένα σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω» από τους 2°C και αφορά την περίοδο από το 2020 και έπειτα.

Τα χαρακτηριστικά της Συμφωνίας των Παρισίων είναι:Μακροπρόθεσμος στόχος: Οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να συγκρατήσουν την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2°C πάνω από
τα προβιομηχανικά επίπεδα και να προσπαθήσουν να την περιορίσουν στον 1,5°CΣυνεισφορές: Οι χώρες, πριν και κατά τη διάσκεψη των Παρισίων, υπέβαλαν ολοκληρωμένα εθνικά σχέδια δράσης σχετικά με το κλίμα έτσι ώστε να μειώσουν τις εκπομπές τους.Φιλοδοξία: Οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να αναφέρουν ανά 5ετία τις συνεισφορές τους για να καθορίσουν πιο φιλόδοξους στόχους.Διαφάνεια: Οι χώρες δέχθηκαν επίσης να αναφέρουν μεταξύ τους και στο κοινό την πρόοδό τους σχετικά με την επίτευξη των στόχων τους, με σκοπό την εξασφάλιση διαφάνειας και εποπτείας.Αλληλεγγύη: Η Ε.Ε. και άλλες ανεπτυγμένες χώρες θα παρέχουν χρηματοδότηση για το κλίμα, με σκοπό να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να μειώσουν τις εκπομπές καθώς και να θωρακιστούν έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τέσσερις στόχους σχετικά με την πολιτική για το κλίμα και την ενέργεια με ορίζοντα το 2030:

Μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% μέχρι το 2030 συγκριτικά με το 1990 , στόχος δεσμευτικός σε επίπεδο Ένωσης. Το 27% της ενέργειας που θα καταναλώνεται το 2030, να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά 27 % συγκριτικά με τις προβολές.Ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας με την επίτευξη ενός ελάχιστου στόχου 10% μέχρι το 2020 σχετικά με τις υφιστάμενες διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας, όσον αφορά τις ενεργειακές νησίδες, κυρίως τα κράτη της Βαλτικής και την Ιβηρική Χερσόνησο.

Η διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα επιτεύχθηκε από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2015. Στις 12 Δεκεμβρίου, τα μέρη κατέληξαν στην παγκόσμια συμφωνία.

Όπως δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κλιματική αλλαγή είναι ένα σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει τους πάντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ρυπαντής στον κόσμο. Ο πρώτος είναι η Κίνα, η οποία, αντιθέτως με τις ΗΠΑ, θα στηρίξει τη συμφωνία του Παρισιού.

Η ατζέντα του Trump αναφέρει ότι η συμφωνία για το κλίμα θα στερήσει από την Αμερική, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν θα έλθει το τέλος της ανθρωπότητας εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν, για θέματα Ενέργειας.

The post Γιατί η συμφωνία για το κλίμα που αρνήθηκε ο Trump μας αφορά όλους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα