Γιατί η Diana αποκαλούνταν πριγκίπισσα ενώ η Kate Middleton όχι; Η απάντηση που κρύβεται πίσω από τους βασιλικούς τίτλους

12:30 26/3/2022 - Πηγή: iPop

Η Diana, η αγαπημένη “πριγκίπισσα του λαού”, έχει μείνει στην ιστορία με τον τίτλο της πριγκίπισσας από την ημέρα που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την Kate Midletton, η οποία μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα William απέκτησε απλώς τον τίτλο της δούκισσας του Cambridge, και ούτε φυσικά με την Meghan Markle η οποία πλέον έχει αποποιηθεί τους βασιλικούς της τίτλους.

Γιατί όμως η Diana αποκαλούνταν πριγκίπισσα, ενώ η Kate και η Meghan όχι;

Η νέα θέση της Kate Middleton τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον θρόνο – Ο Πρίγκιπας Harry για άλλη μία φορά είναι εκτός της Βασιλικής Οικογένειας

Γιατί η Diana αποκαλούνταν πριγκίπισσα;

Την λύση στο μυστήριο ήρθε να δώσει χρόνια μετά η βρετανική εφημερίδα Metro η οποία αποκάλυψε ότι πράγματι η Diana έφερε τον τίτλο της πριγκίπισσας, αλλά όχι της “πριγκίπισσας Diana” αλλά της “πριγκίπισσας της Ουαλίας”. Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, για να έχει η μια γυναίκα τον τίτλο της πριγκίπισσας μπροστά από το όνομά της θα πρέπει να είναι γαλαζοαίματη, να προέρχεται δηλαδή από βασιλική οικογένεια. Αυτός είναι για παράδειγμα και ο λόγος που η κόρη της Kate Middleton και του πρίγκιπα William, Σαρλότ, αποκαλείται “πριγκίπισσα Σαρλότ”.

Ωστόσο, η μεγάλη αγάπη του κόσμου για την Diana οδήγησε στο να παραβλέψουν όλοι αυτόν τον κανόνα και να μετατρέψουν τον τίτλο “πριγκίπισσα της Ουαλίας” σε “πριγκίπισσα Diana”. Επομένως, δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Kate Middleton αδικήθηκε παίρνοντας έναν διαφορετικό τίτλο από αυτόν της Diana, αφού στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν αυτός που ανακήρυξε την Diana Spencer πριγκίπισσα.

Οι 3 κανόνες της Kate Middleton για την μητρότητα. Η Δούκισσα σου αποκαλύπτει όλα της τα μυστικά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί η Diana αποκαλούνταν πριγκίπισσα ενώ η Kate Middleton όχι; Η απάντηση που κρύβεται πίσω από τους βασιλικούς τίτλους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα