Γιατί αύριο και όχι σήμερα; Κέρδισε επιτέλους τη μάχη με την αναβλητικότητα και πάρε στα χέρια σου τον έλεγχο της ζωής σου μέσα από 3 απλές συμβουλές

17:04 8/10/2022 - Πηγή: iPop

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλές υποχρεώσεις και προβλήματα που απαιτούν τον απαραίτητο προγραμματισμό για την επίλυσή τους. Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν την τάση να αφήνουν για αύριο κάτι που είναι να κάνουν σήμερα; Αν απάντησες ναι, τότε το πρόβλημά σου έχει όνομα και αυτό είναι η «αναβλητικότητα», μια δύσκολη κατάσταση που βάζει τρικλοποδιά σε κάθε σου πλάνο. Και είναι γνωστό πως όσα περισσότερα πράγματα δεν αντιμετωπίζει κανείς στην ώρα τους, τόσο αυτά συσσωρεύονται και σου φαίνονται βουνό. Πώς να ξεπεράσεις την αναβλητικότητα λοιπόν, ώστε να γίνεις πιο παραγωγική

και αποτελεσματική σε όλα όσα αναλαμβάνεις;

Για αρχή, αποδέξου το πρόβλημα

Αναβλητικότητα: Οι 3 ερωτήσεις που θα σε οδηγήσουν στη ρίζα του προβλήματος και πώς θα αποκτήσεις μεγαλύτερη δέσμευση στους στόχους σου

Για να καταφέρεις να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση θα πρέπει πρώτα να αποδεχτείς την ύπαρξή της. Όταν λοιπόν κατανοήσεις πως λειτουργείς αναβλητικά σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς σου, τότε μόνο θα καταφέρεις να αναζητήσεις τη λύση στο πρόβλημά σου. Η αναβλητικότητα συχνά συγχέεται με την τεμπελιά, αλλά στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα πρόβλημα, το οποίο χρειάζεται την κατάλληλη αντιμετώπιση. Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν να αποτρέψεις την αναβλητικότητα στη ζωή σου.

Πώς να ξεπεράσεις την αναβλητικότητα – Τα 3 tips που θα σε βοηθήσουνΑπλά κάνε την αρχή

Η αναβλητικότητα είναι μία συνήθεια όπως όλες οι άλλες. Αυτό σημαίνει πως για να διαχειριστείς αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς θέλει επιμονή και αποφασιστικότητα. Ένα βασικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι απλώς να πιέσεις τον εαυτό σου για να κάνει το πρώτο βήμα.

Άλλωστε, η αρχή είναι πάντα και η πιο δύσκολη. Τα αποτελέσματα όμως θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Ακόμη και η ολοκλήρωση μιας σχετικά μικρής εργασίας, θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα. Και αυτό θα έχει ως συνέπεια να βελτιωθεί η αυτοεκτίμησή σου, η οποία με τη σειρά της μειώνει την αναβλητικότητα.

Οι 4 συμπεριφορές που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα για σένα και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Διαχειρίσου την ενέργειά σου, όχι τον χρόνο σουUnsplash

Ανεξάρτητα από το πόσο πειθαρχημένοι είμαστε, όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές μας μέρες. Τα επίπεδα ενέργειάς μας δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όλες τις ώρες και αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη τις στιγμές που αισθάνεσαι πως οι δυνάμεις σου σε έχουν εγκαταλείψει:

Πίεσε τον εαυτό σου μόνο όταν νιώθεις παραγωγική, όχι όταν τα επίπεδα ενέργειάς σου είναι χαμηλά.Πάρε έναν υπνάκο ή κάνε μια βόλτα εάν αισθάνεσαι κουρασμένη και ξεκίνα να εργάζεσαι αμέσως μετά.Μετά από μια περίοδο πίεσης, κάνε ένα διάλειμμα για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.Εάν είσαι συναισθηματικά φορτισμένη, μίλα με άλλους ανθρώπους για να ξεχαστείς.Αποδέξου ότι μερικές φορές απλά δεν μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί και αυτό είναι ανθρώπινο.

Θυμήσου πως η ζωή είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ. Έτσι, κάνε τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε για ένα περπάτημα στη φύση ή για μια αγκαλιά με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Ασχολήσου με μικρότερες, επιμέρους εργασίες

Εάν βλέπεις πως τίποτε άλλο δεν λειτουργεί, μπορείς να μετατρέψεις την αναβλητικότητα σου σε κάτι καλό, αφιερώνοντας χρόνο σε άλλες εργασίες που σου είναι πιο ευχάριστες. Το σημαντικό είναι να μην αναλώνεσαι σε ανούσια ζητήματα.

Διαχειρίζομαι τον χρόνο μου ίσον διαχειρίζομαι τη ζωή μου

Όταν πλησιάσει η προθεσμία για την υποχρέωση που έχεις και την αναβάλλεις συνεχώς, απλά θα αναγκαστείς να την ολοκληρώσεις. Μην παλεύεις μόνιμα με την αναβλητικότητα, αντίθετα ασχολήσου με άλλα εξίσου σημαντικά πράγματα για σένα τη στιγμή εκείνη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί αύριο και όχι σήμερα; Κέρδισε επιτέλους τη μάχη με την αναβλητικότητα και πάρε στα χέρια σου τον έλεγχο της ζωής σου μέσα από 3 απλές συμβουλές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέρδισε,kerdise