Γιατί αποχωρούν μαζικά από την Εθνική οι Ισπανίδες ποδοσφαιρίστριες;

16:16 23/9/2022 - Πηγή: iPop

Δεκαπέντε από τις καλύτερες γυναίκες ποδοσφαιρίστριες της Ισπανίας παραιτήθηκαν από την εθνική ομάδα. Ο λόγος; Οι τακτικές που ακολουθούσε ο προπονητής τους, οι οποίες φέρεται να ήταν κακοποιητικές.

Συγκεκριμένα, οι 15 ποδοσφαιρίστριες υποστηρίζουν ότι οι μέθοδοι προπόνησης του προπονητή τους βλάπτουν τόσο την συναισθηματική τους κατάσταση, όσο και την υγεία τους.

Ποδοσφαιρίστριες καταγγέλλουν προπονητή: Τι έχει συμβεί;

Η Βασιλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ισπανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη 22/9, ότι έλαβε 15 email

από ισάριθμες παίκτριες που ζητούσαν να μην επιλεγούν για το τελικό ρόστερ. Όλες αναφέρονταν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον προπονητή Jorge Vilda και το επιτελείο του.

Η ομοσπονδία υποστήριξε ότι πρόκειται για «μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, στην Ισπανία και παγκοσμίως».

Η Ευρυδίκη Ναλμπάντη χρειάστηκε μόνο 58 δευτερόλεπτα για να αποδείξει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση – Ο σεξισμός δεν χωράει πουθενά

Στις ηλεκτρονικές τους επιστολές, οι αθλήτριες επεσήμαναν πως η «παρούσα κατάσταση» έχει επηρεάσει σημαντικά «την συναισθηματική τους κατάσταση και την υγεία τους».

Οι παίκτριες ήταν δυσαρεστημένες με τον τρόπο διαχείρισης των τραυματισμών, την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, την επιλογή μελών για το προπονητικό επιτελείο αλλά και το πώς γίνονται οι προπονήσεις.

Η δύο φορές νικήτρια Παγκοσμίου Κυπέλλου και αστέρι της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠΑ, Megan Rapinoe, δημοσίευσε μια ιστορία στο Instagram το βράδυ της Πέμπτης, υποστηρίζοντας τις αθλήτριες, λέγοντας: «Έχετε μία 16ο [παίκτρια] που στέκεται στο πλευρό σας…Πρέπει όλοι να τις ακούσουμε».

Για πρώτη φορά με γυναίκες διαιτητές το Μουντιάλ 2022 – Γιατί το ποδόσφαιρο δεν έχει φύλο

Η Ομοσπονδία έχει εκφράσει τη στήριξή της στον προπονητή και τόνισε πως δεν θα επιτραπεί στις αθλήτριες να αγωνιστούν ξανά με το εθνόσημο στο στήθος, «εάν δεν παραδεχθούν το λάθος τους και απολογηθούν».

«Δεν θα επιτραπεί στις εν λόγω παίκτριες να αμφισβητήσουν τη συνέχεια του εθνικού προπονητή και του προπονητικού του επιτελείου, καθώς η λήψη αυτών των αποφάσεων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές τους».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί αποχωρούν μαζικά από την Εθνική οι Ισπανίδες ποδοσφαιρίστριες; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθνική, Ισπανίδες,ethniki, ispanides