Γιατί αναψοκοκκινίζουν τα μάγουλά σου όταν γυμνάζεσαι;

18:35 30/8/2017 - Πηγή: iPop
Δεν υπάρχει τίποτα πιο «λυτρωτικό» απ΄την αίσθηση που νιώθεις όταν γυμνάζεσαι. Όταν οι παλμοί σου αυξάνονται και το σώμα σου έχει «πάρει φωτιά». Νιώθεις γεμάτος ενέργεια και όλες σου οι ενδοφρίνες έχουν πάρει «μπρος».

Βέβαια, καθώς σε βλέπουν με αναψοκοκκινισμένα μάγουλα, πολλοί θα αναρωτηθούν αν είσαι εντάξει. Ρίχνεις μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη και όντως συνειδητοποιείς πως είσαι κόκκινος «σαν το παντζάρι»!

Το τρομακτικά κόκκινο δέρμα σου, μπορεί να μην είναι και ό,τι πιο όμορφο αλλά σίγουρα δεν αποτελεί συναγερμό. Είναι στην πραγματικότητα σημάδι ότι εργάζεσαι σκληρά και δημιουργείς θερμότητα.

Όταν η θερμοκρασία του σώματός σου αρχίζει ν’ ανεβαίνει διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα σου προκειμένου να μειωθεί η συνολική θερμοκρασία του σώματος. Το πρόσωπό σου γίνεται κόκκινο επειδή ζεστό, οξυγονωμένο αίμα βυθίζεται στην επιφάνεια του δέρματός σου, το οποίο βοηθά σας αποτρέπει τελικά απ’ την υπερθέρμανση.

Δεν υπάρχει λοιπόν, κανένας λόγος ανησυχία. Μπορείς να συνεχίσεις την άσκηση για όσο νιώθεις καλά και δεν έχεις άλλα συμπτώματα.

Αν όμως, νιώσεις κόπωση, ζάλη, εφίδρωση περισσότερο απ’ το συνηθισμένο ή ναυτία, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι εξάντλησης λόγω της θερμοκρασίας, το οποίο είναι πιο πιθανό να συμβεί σε μέρες ζεστές και με υγρασία.

Το να γυμνάζεσαι σ’ έναν ζεστό χώρο ή σε υψηλές θερμοκρασίες είναι σίγουρα επικίνδυνο, οπότε αν έρθεις αντιμέτωπος με αυτά τα συμπτώματα σταμάτα την άσκηση, πιες άφθονο νερό και άσε τον εαυτό σου να χαλαρώσει.

Για ν’ αποφύγεις την εξάντληση πιες πολλά υγρά πριν αλλά και κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Απόφυγε να τρέχεις τις πολύ ζεστές μέρες.

Διαβάστε επίσης:

Να γιατί πρέπει να γυμνάζεσαι μόλις πέσουν τα φώτα

The post Γιατί αναψοκοκκινίζουν τα μάγουλά σου όταν γυμνάζεσαι; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα