Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει από Trump και Brexit

09:39 27/1/2017 - Πηγή: iPop

Την εκλογή του Donald Trump αλλά και το Brexit «βλέπει» ως τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Η μηνιαία έκθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η έξοδος της Βρετανίας απ’ την Ε.Ε., αλλά και η νέα Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομία.

Οι κίνδυνοι στην

παγκόσμια οικονομία ασφαλώς παραμένουν σημαντικοί

Επιπλέον, πηγές ανησυχίας, σύμφωνα με το Βερολίνο, αποτελούν οι τιμές των πρώτων υλών και οι εξελίξεις στη νομισματική πολιτική.

Κατά την έκθεση, «η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης στη Γερμανία φέτος».

Οι κατασκευές και οι κρατικές δαπάνες το τελευταίο διάστημα είναι οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται η ανάπτυξη στην Γερμανία, αντικαθιστώντας τις εξαγωγές.

Μάλιστα σημειώνεται πως το 2016 και το 2017 η Κυβέρνηση έθεσε κατά μέρος 28,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση προκειμένου να φιλοξενήσει αλλά και να εντάξει πάνω από 1 εκατομμύρια πρόσφυγες, οι οποίοι εισήλθαν στην Γερμανία τα δύο τελευταία χρόνια κι έκαναν αίτηση για άσυλο.

Παράλληλα, ακόμα 14,3 δις προορίζονται για να καταπολεμηθούν οι λόγοι της μετανάστευσης. Aνάμεσα στα έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν, περιλαμβάνονται έργα σε σημεία όπως το Αφγανιστάν. Τέλος, προβλέπεται οικονομική βοήθεια σε πρόσφυγες στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία.

The post Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει από Trump και Brexit appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα