Γαρδένια: Πως να την φροντίσεις σωστά

07:00 9/5/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις την ωραιότατη γαρδένια σου στο μπαλκόνι και παλεύεις να την κρατήσεις ζωντανή. Βασικά, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι η 4η γαρδένια που παλεύεις να μην καταστρέψεις. Τα πράγματα είναι απλά, απλώς πρέπει να προσέξεις μερικά πράγματα στην φροντίδα της!

Η γαρδένια είναι ένα ιδιαίτερο λουλούδι με μοναδικό άρωμα που απαιτεί να του συμπεριφέρεσαι με πολύ αγάπη για να το δεις να την ανταποδίδει και να ομορφαίνει το χώρο σου. Οι ανθοί της έχουν το χρώμα της αγνότητας το λευκό και η μυρωδιά τους, θυμίζει άνοιξη στο χωριό.

Η

φροντίδα της απαιτεί υπομονή και προσήλωση

Μην της αλλάζεις θέση

Όσο παράξενο και να σου φαίνεται η γαρδένια σου είναι ένα «νοικοκυρεμένο» και ήσυχο φυτό, δεν της αρέσουν οι αλλαγές γι΄αυτό καλό θα ήταν να μην της αλλάζεις θέση γιατί νευριάζει και ξεραίνεται.

Θέλει πλούσιο και όξινο χώμα

Θέλει βιταμίνες και ειδικές συνθήκες ph που να κυμαίνεται από 4.5 έως 5.5, για αυτό το λόγο, καλό θα ήταν λοιπόν να συμβουλευτείς έναν γεωπόνο που θα σε βοηθήσει σημαντικά.

Υγρασία

Το χώμα της πρέπει να είναι συνεχώς ελαφρά νοτισμένο, όταν λοιπόν την βλέπεις να ξεραίνεται πρόσθετε λίγο νερό στη γλάστρα.

Φωτισμός

Όπως όλα τα ανθοφόρα φυτά λατρεύει το φως και φοβάται το σκοτάδι, η καλύτερη θέση είναι κάπου να την βλέπει ο ήλιος.

The post Γαρδένια: Πως να την φροντίσεις σωστά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα