Φτιάξε τις δικές σου χρωμοπαγίδες

10:30 25/9/2014 - Πηγή: iPop

Επειδή δεν έχεις πολύ χρόνο δε μπορείς να ξεχωρίζεις τα ρούχα σου και να τα βάζεις στο πλυντήριο ανάλογα με το χρώμα τους. Το ξέρεις αυτό δεν κάνει καλό στα υφάσματα, αλλά σε καταλαβαίνουμε γιατί και εμείς τρέχουμε (όπως και εσύ) να τα προλάβουμε όλα. Η λύση, λοιπόν, είναι μία χρωμοπαγίδες. Βάζεις όλα τα ρούχα σου μαζί, πετάς και μία χρωμαπίδα μέσα στο πλυντήριο και όλα είναι καλά! Οι χρωμοπαγίδες συγκρατούν τα χρώματα που βγαίνουν στο πλύσιμο και τα ρούχα σου δε βάφουν ακόμα και αν μπλέξεις κίτρινα με κόκκινα. Για να μην ξοδεύεις,

όμως, συνεχώς χρήματα, θα σου μάθουμε πώς να φτιάξεις τις δικές σου χρωμοπαγίδες.

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις τις χρωμοπαγίδες;Κομμάτια από βαμβακερό ύφασμα (πετσέτες, φανέλες)1 κσ σόδα φαγητού250ml ζεστό νερόΠώς θα φτιάξεις τις χρωμοπαγίδες;Κόψε το βαμβακερό ύφασμα σε τετράγωνα περίπου των 10 με 15 εκατοστώνΔιέλυσε τη σόδα μέσα στο ζεστό νερό.Βύθισε τα υφάσματα στη σόδα και άφησε τα εκεί για λίγα λεπτά.Στράγγιξε τα στύβοντάς τα απαλά και άπλωσε τα για να στεγνώσουν.Όταν οι χρωμοπαγίδες στεγνώσουν είναι έτοιμες για να μπουν στο πλυντήριο και να απορροφήσουν τα χρώματα που βγαίνουν κατά την πλύση.Tip!

Οι χειροποίητες χρωμοπαγίδες δεν είναι σαν αυτές του εμπορίου που μπαίνουν μόνο σε μία πλύση. Αν τις πλύνεις και τις ξαναβυθίσεις στο διάλυμα της σόδας μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά.

The post Φτιάξε τις δικές σου χρωμοπαγίδες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα