Φλερτάρει με την αποχώρηση η Μέρκελ (;)

12:26 17/1/2016 - Πηγή: iPop

Αν και η Γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο της πολιτικής τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια φαίνεται πως ο λαός της πατρίδας της την θέληση σιγά-σιγά να οδηγείται προς αποχώρηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου η δημοτικότητα της έχει πέσει πολύ, ενώ, όπως συγκεκριμένα αναφέρει η Citi το «Merkel – exit» με αφορμή την προσφυγική κρίση, μέσα στο 2016 είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί.

Σε πρόσφατη έκθεση της η Citi Research εξηγεί πως το μέλλον της καγκελαρίου είναι αβέβαιο και μάλιστα η επικεφαλής πολιτική αναλύτρια της εταιρείας, Tina

Fordham, σημειώνει:

«Για πρώτη φορά σε μια δεκαετία που βρίσκεται στην εξουσία, το μέλλον της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αμφισβητείται».

Και προσθέτει στην συνέχεια:

Αν και θεωρούμε ότι η καγκελάριος μπορεί κάλλιστα να ξεπεράσει και αυτή τη δοκιμασία για την ηγεσία της και να συνεχίσει μέχρι και την κατάκτηση μίας τέταρτης τετραετίας στην εξουσία, θεωρούμε ότι ένα Merkel-exit πριν από τις γερμανικές εκλογές, που θα γίνουν το 2017, θα αποτελέσει έναν από τα πλέον αποσταθεροποιητικούς κινδύνους για την Ε.Ε. και θα αποτελέσει ένα γεγονός που πιθανόν να έχει επιπτώσεις και στις αγορές.

Αξίζει να τονιστεί πως στην εν λόγω έκθεση σημειώνεται ότι τα θετικά σχόλια που βρίσκονταν τον Αύγουστο στο 67% πλέον έχουν υποχωρήσει και φτάνουν το 49%.

Μάλιστα, σοβαρός λόγος στάθηκαν και οι μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Η πιθανότητα η προσφυγική κρίση να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη μπορεί σταδιακά να επισκιάσει το Grexit, το οποίο ούτως ή άλλως αποτελεί μικρότερο κίνδυνο για το 2016 από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορούσε όμως να είναι και η καταστροφή για την Ευρωπαία πολιτικό που έκανε και τη μεγαλύτερη προσπάθεια για να την επιλύσει;» σημειώνει στο τέλος η έκθεση.

Αξίζει να τονιστεί πως την κα Μέρκελ σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στην άμεση επίλυση του Κυπριακού.

The post Φλερτάρει με την αποχώρηση η Μέρκελ (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα