Φέρνετε τη δουλειά στο κρεβάτι σας; Μην το κάνετε!

20:02 1/4/2014 - Πηγή: iPop

Οι ώρες που περνάμε στο κρεβάτι δεν είναι αρκετές, αυτό είναι γνωστό. Τα πράγματα και τα στατιστικά είναι ακόμα χειρότερα για τις γυναίκες.

Είναι ανάγκη να μετατρέπετε το κρεβάτι σας σε γραφείο από πάνω; Σύμφωνα με έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, οι υπάλληλοι παραδέχονται ότι δουλεύουν 2 έως 6 ώρες την εβδομάδα από το κρεβάτι τους πριν πάνε για ύπνο. Σίγουρα, οι σύντροφοί τους δεν θα χαίρονται με αυτό. Αλλά το χειρότερο είναι ότι η δουλειά στο κρεβάτι, αλλοιώνει την αντίληψή μας για τον ύπνο. Δηλαδή δεν βλέπουμε το κρεβάτι ως χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Επίσης, το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κολλημένοι στον υπολογιστή τους πριν πέσουν για ύπνο, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου τους. Σύμφωνα με έρευνα, το 95% των ανθρώπων χρησιμοποιούν κάποια ηλεκτρονική συσκευή πριν κοιμηθούν. Αυτό, όμως, που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι η μόνιμη έκθεσή στο τεχνητό φως που παράγουν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα επηρεάζει την απελευθέρωση μελατονίνης, της ορμόνης που προκαλεί ύπνο. Και όχι μόνο αυτό! Μας κρατά σε εγρήγορση και μπορεί να παρέμβει και τελικά να αλλάξει τον κιρκαδικό ρυθμό μας.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να κλείνουμε όλες τις συσκευές 45 με 60 λεπτά πριν πέσουμε για ύπνο. Επίσης, πιστεύουν ότι για να ενδυναμώσουμε τη σχέση μεταξύ του κρεβατιού και της νύστας, ο ύπνος και το σεξ είναι τα μόνα πράγματα που πρέπει να κάνουμε εκεί (εντάξει, το ξέρουμε και εμπειρικά, μετά το σεξ, συνήθως νυστάζουμε).

The post Φέρνετε τη δουλειά στο κρεβάτι σας; Μην το κάνετε! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα