Υπόθεση Γιακουμάκη: Καταδικάστηκε ο πρώην διευθυντής της σχολής- Δυσαρεστημένος με την απόφαση ο Αλ. Κούγιας

10:58 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, για παράβαση καθήκοντος, ενώ αθωώθηκαν η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Θυμίζουμε, ότι η υπεύθυνη της εστίας κατηγορούνταν, επίσης, για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαλευκανθεί εάν τελικά είχαν μερίδιο ευθύνης σε όσα υπέστη ο νεαρός Βαγγέλης, και αν είχαν συντελέσει στην απόκρυψη των βασανιστηρίων σε βάρος του εντός της Γαλακτοκομικής

Σχολής Ιωαννίνων.

Οι δηλώσεις του Κούγια:

Σε δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της απόφασης προέβη ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Αλέξης Κούγιας ο οποίος εξέφρασε την απορία του για την πορεία της υπόθεσης.

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Έπειτα από 42 χρόνια δικηγορίας δεν έχω δει αθώο άνθρωπο ποτέ, τελικώς να καταδικάζεται».

«Σημειώστε τη σημερινή ημέρα και όταν θα γίνει το Εφετείο θυμηθείτε την τοποθέτησή μου» πρόσθεσε ο Αλ.Κούγιας και συμπλήρωσε ότι ο εντολέας του την ημέρα που θα γίνει το Εφετείο θα αθωωθεί πανηγυρικά.

Ο διευθυντής της σχολής, καθώς και η υπεύθυνη της εστίας, είχαν κληθεί λίγο καιρό πριν να απολογηθούν, περιγράφοντας αναλυτικά τη σειρά των γεγονότων που συνέβησαν τότε. Στις απολογίες τους είχαν δηλώσει πως δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του κάποιο περιστατικό εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ώστε να χρειάζεται να λάβουν κάποια μέτρα.

Από την μεριά του, και ο υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καλέστηκε στο δικαστήριο να μιλήσει για τον ρόλο που έπαιξε στην ιστορία, καθώς κατηγορούνταν για κάλυψη των βασανηστηρίων που ιφίστατο εντός της σχολής ο Βαγγέλης.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε 10 μέρες πριν, σήμερα όμως, Τετάρτη, ανακοινώθηκε η απόφαση, που ενοχοποιεί μόνο τον διευθυντή της σχολής, ενώ απαλλάσσει από τις κατηγορίες τον υπουργό Μαρκογιαννάκη και την υπεύθυνη στις εστίες.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην διευθυντή της σχολής είναι διετής φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Γιακουμάκη: Την αθώωση του Μαρκογιαννάκη και του διευθυντή της σχολής πρότεινε η εισαγγελέας

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Υπόθεση Γιακουμάκη: Καταδικάστηκε ο πρώην διευθυντής της σχολής- Δυσαρεστημένος με την απόφαση ο Αλ. Κούγιας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα