Εθνικός πένθος στην Τουρκία- Εντατικοποίηση της μάχης ενάντια στην τρομοκρατία προανήγγειλε ο Ερντογάν

14:45 11/12/2016 - Πηγή: iPop

Την εντατικοποίηση της μάχης ενάντια στην τρομοκρατία προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μόλις μια ημέρα μετά τις δύο εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό 155.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του απ’ το νοσοκομείο όπου πήγε για να επισκεφτεί τους τραυματίες προανήγγειλε «μάχη μέχρι εσχάτων ενάντια στην τρομοκρατία» και χαρακτήρισε το νέο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη ως «ευκαιρία» για να ενταθούν οι επιχειρήσεις εξάλειψης των τρομοκρατικών οργανώσεων.

PKK
βλέπει πίσω απ’ την επίθεση η τουρκική Κυβέρνηση

Ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη διπλή επίθεση στην Τουρκία, η τουρκική Κυβέρνηση βλέπει μέλη του PKK πίσω απ’ το χτύπημα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός επέρριψε ανοιχτά ευθύνες στο Κουρδικό Κόμμα, λέγοντας: «Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία, ότι οι εκρήξεις ήταν έργο του ΡΚΚ».

Και ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός, όμως, λίγη ώρα νωρίτερα δήλωσε στο CNN Turk ότι «οι ενδείξεις δείχνουν προς το ΡΚΚ. Επρόκειτο για μία σχεδιασμένη επίθεση».

Παράλληλα, ο ίδιος είπε αναφερόμενος έμμεσα στις δυτικές χώρες: «Όσες χώρες καταδικάζουν τις χθεσινές επιθέσεις, θα πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη στον αγώνα της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας».

Σκληρό μήνυμα απ’ τον Τούρκο ΥΠΕΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας προχώρησε σε εξαγριωμένες δηλώσεις στην κηδεία των αστυνομικών που έχασαν τις ζωές τους στη βομβιστική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη. «Αργά η γρήγορα, θα έχουμε την εκδίκησή μας. Αυτό το αίμα δεν θα μείνει στο έδαφος, όποιο κι αν είναι το τίμημα, όποιο το κόστος», δήλωσε ο Suleyman Soylu στην ομιλία του στις κηδείες των θυμάτων στο αρχηγείο της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Suleyman Soylu την Κυριακή αναφέρθηκε στα μέλη του PKK, ως «ζώα» ενώ έλεγε ότι θεωρεί πως εκείνοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου- Ερντογάν

Τηλφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ερντογάν. Ο Έλληνας ΠτΔ εξέφρασε «τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του ελληνικού λαού για την απεχθή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των τραγικών θυμάτων».

Παράλληλα, τόνισε απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του ότι «στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να χωρίζει την Ελλάδα και την Τουρκία».

Πόσα είναι τα θύματα της διπλής επίθεσης;

Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της επίθεσης είναι 38 νεκροί και 155 τραυματίες. Οι 14 απ’ τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τα περισσότερα θύματα ήταν αστυνομικοί.

Photo: AP

The post Εθνικός πένθος στην Τουρκία- Εντατικοποίηση της μάχης ενάντια στην τρομοκρατία προανήγγειλε ο Ερντογάν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα