Εσύ γνωρίζεις πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου; – Μάθε πώς να διατηρείς τη φρεσκάδα και την απαλότητά τους

18:02 2/7/2022 - Πηγή: iPop

Τα σεντόνια είναι από αυτά τα είδη του σπιτιού που οι περισσότεροι δεν καθαρίζουν όσο συχνά θα έπρεπε καθώς φαινομενικά δεν τους φαίνονται βρώμικα. Ωστόσο, κάθε εβδομάδα, οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε περίπου 49 έως 60 ώρες ύπνου στο κρεβάτι μας. Αν το σκεφτείς, είναι πολύς χρόνος έτσι ώστε να πάρει την ξεκούραση που χρειάζεται το σώμα σου για να λειτουργήσει, αλλά είναι επίσης αρκετός χρόνος για να συσσωρευτεί βρωμιά, ιδρώτας και άλλα σκουπίδια στα κλινοσκεπάσματα σου. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίζεις πόσο συχνά να πλένεις τα σεντόνια σου.

Η σωστή

υγιεινή είναι σημαντική για όλους τους τομείς της ζωής μας. Και όταν πρόκειται για τον χώρο που κοιμόμαστε, είναι ίσως πιο σημαντική από ό,τι νομίζεις. Χωρίς τακτικές αλλαγές, τα βρώμικα σεντόνια μπορούν να συμβάλουν σε διάφορα προβλήματα υγείας που δεν θα σου περνούσαν καν από το μυαλό πως σχετίζονται με το ζήτημα των κλινοσκεπασμάτων.

Γνωρίζεις πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τα προσωπικά σου είδη και τα είδη οικιακής χρήσης;

Πόσο συχνά να πλένεις τα σεντόνια σου;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να πλένουν τα σεντόνια τους μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, εάν δεν κοιμάσαι στο κρεβάτι σου κάθε μέρα, μπορείς να το περιορίσεις στη μία φορά κάθε δύο εβδομάδες περίπου.

Μερικοί όμως, θα πρέπει να πλένουν τα σεντόνια τους ακόμη πιο συχνά από μία φορά την εβδομάδα. Εάν έχεις κατοικίδια, και ιδιαίτερα αν τα αφήνεις να κοιμηθούν στο κρεβάτι σου, συνιστάται το πλύσιμο να γίνεται κάθε 3-4 ημέρες. Εάν υποφέρεις από αλλεργίες ή άσθμα, ίσως αξίζει τον κόπο να αλλάζεις τα σεντόνια σου σας πιο συχνά για να δεις εάν τα συμπτώματα αυτά βελτιώνονται.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνιστάται συχνότερο πλύσιμο, αφού οι περισσότεροι από εμάς ιδρώνουμε περισσότερο συγκριτικά με τον χειμώνα.

UnsplashΓιατί είναι τόσο σημαντικό να αλλάζεις συχνά τα κλινοσκεπάσματα;

Το να πλένεις τα σεντόνια και να στρώνεις το κρεβάτι σου μια φορά την εβδομάδα μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά αξίζει τον κόπο. Ακόμη και μετά από λίγες ημέρες, τα σεντόνια μπορούν να συσσωρεύσουν σημαντικές ποσότητες από:

ΒρωμιάΝεκρά κύτταρα δέρματοςΈλαια σώματοςΙδρώταΑκάρεα

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικά πλάσματα που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια. Δεν δαγκώνουν, αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε δερματικά εξανθήματα και ερεθισμούς και μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα αλλεργίας για πολλούς.

Χρηστικά tips για να πλύνεις το πάπλωμά σου! Πώς να το κάνεις σωστά χωρίς να το καταστρέψεις

Μάθε πώς να διατηρείς τα σεντόνια σου καθαρά μεταξύ των πλύσεων

Εκτός από την αλλαγή στα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα, μπορείς και εσύ να συμβάλλεις στη διατήρηση της φρεσκάδας και της απαλότητάς τους με τους παρακάτω τρόπους:

ντους πριν τον ύπνοσωστό ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνοόχι στις λοσιόν, κρέμες σώματος ή λάδια πριν τον ύπνοόχι στο φαγητό ή το ποτό στο κρεβάτιβγάζοντας τις κάλτσες πριν τον ύπνο

Πόσες φορές μπορείς να βάλεις ένα ρούχο πριν το πλύνεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εσύ γνωρίζεις πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου; – Μάθε πώς να διατηρείς τη φρεσκάδα και την απαλότητά τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα