Εσύ γιορτάζεις τον Άγιο Βαλεντίνο; Πριν προλάβεις ν’ απαντήσεις διάβασε αυτό

19:15 14/2/2022 - Πηγή: iPop

Εσύ γιορτάζεις του Αγίου Βαλεντίνου; Ό,τι απάντηση κι αν δώσεις, θέλω εξήγηση. Για να μαντέψω… Ναι, γιατί έχεις σχέση; Όχι, γιατί είσαι single; Ένα από τα δύο δεν ισχύει και στη δική σου περίπτωση;

Μία από τις πιο εμπορικές ημέρες του χρόνου είναι γεγονός. Τα ζευγαράκια τρέχουν να αγοράσουν οτιδήποτε σε σχήμα καρδιάς για να βροντοφωνάξουν τον έρωτά τους, ενώ οι singles κάθονται σε μια γωνίτσα και περιμένουν να περάσουν αυτές οι 24 ώρες, σιχτιρίζοντας που αναγκάζονται να βγαίνουν απ’ το σπίτι τους και να βλέπουν όλους αυτούς

τους υπερπαραγωγή στολισμούς στα ανθοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα μαγαζιά. Οι μεν «λατρεύουν» τον Άγιο Βαλεντίνο και οι δε κάνουν πως ασφυκτιούν μέσα σ’ όλη αυτή την κατάσταση. Και τελικά τι ισχύει; Στη δική σου περίπτωση τι συμβαίνει; Γιορτάζεις του Αγίου Βαλεντίνου;

14 Φεβρουαρίου και πολλοί πιέζουν τους εαυτούς τους να αποφασίσουν αν θα συμπαθούν ή θα μισούν φέτος αυτή τη μέρα. Γιατί ή θα πρέπει να τη λατρεύεις και να γιορτάζεις ή να τη μισείς. Όμως, με ποιο κριτήριο τελικά γιορτάζουμε ή όχι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Από τι εξαρτάται η άποψή μας για τον Άγιο Βαλεντίνο;

Η απάντηση είναι απλή κι εύκολη. Καμία παγίδα δεν υπάρχει. Η άποψή μας για την ημέρα αυτή εξαρτάται από την προσωπική κι ερωτική μας κατάσταση. Σκέψου το λίγο, ισχύει και στη δική σου περίπτωση πιθανότατα. Με άλλα λόγια, το αν μας αρέσει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου συχνά μεταβάλλεται από χρόνο σε χρόνο κι ο λόγος είναι η ερωτική μας ζωή. Δηλαδή, αν είμαστε σε σχέση – είτε λίγο είτε πολύ καιρό – ο Άγιος Βαλεντίνος είναι καλός και φυσικά και περιμένουμε από τον σύντροφό μας να μας πάρει κάποιο δώρο, ένα λουλούδι, μια σοκολάτα σε σχήμα καρδιάς, ένα μπαλόνι, κάτι, οτιδήποτε, αρκεί να δείξει ότι μας θυμάται τη συγκεκριμένη μέρα. Αν, όμως, δεν έχουμε σχέση, αρχίζουμε και δυσανασχετούμε, συμπεριφερόμαστε σαν η 14 Φεβρουαρίου να είναι μια μισητή μέρα που δεν αξίζει την προσοχή μας και συχνά αρχίζουμε ακόμη και να κρίνουμε αυτούς που επιθυμούν να γιορτάσουν, αναλύοντας τις θεωρίες περί καταναλωτικής και εμπορικής γιορτής.

Το πρόβλημα με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η άποψή μας για τον Άγιο Βαλεντίνο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν έχουμε σύντροφο ή όχι, γι’ αυτό και μπορεί ν’ αλλάζει από χρονιά σε χρονιά. Η μέρα αυτή δημιουργεί μεγάλη πίεση. Πίεση για να επιλέξουμε αν θέλουμε ή όχι να γιορτάζουμε, πίεση για να πάρουμε δώρα, για να δεχτούμε δώρα, για να εκφράσουμε την άποψη και τις σκέψεις μας γύρω από αυτή την ημέρα σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα, με αυτό που οι υπόλοιποι επιθυμούν. Και ακόμη χειρότερα; Δεν έχουμε καταλάβει καν εμείς οι ίδιοι αν θέλουμε και μας αρέσει να γιορτάζουμε αυτή την ημέρα ή όχι.

Pexels

Έχω παρατηρήσει κατά καιρούς, τόσο από τον εαυτό μου, όσο και από τους γύρω μου, πως αν έχεις σχέση “πρέπει” να γιορτάζεις του Αγίου Βαλεντίνου και αν είσαι single “πρέπει” να μισείς αυτή τη μέρα. Έτσι δεν είναι; Ή τουλάχιστον σε γενικές γραμμές έτσι έχουμε κάνει τους εαυτούς μας να πιστεύουν.

Τι θα μπορούσες να κάνεις για να καταλάβεις αν σου αρέσει να γιορτάζεις του Αγίου Βαλεντίνου ή όχι;

Αποστασιοποιήσου. Μην κάνεις καμία υπερπροσπάθεια για να δείξεις στους γύρω σου αν σου αρέσει ή όχι αυτή η μέρα. Παρατήρησε λίγο γύρω σου τι συμβαίνει, βίωσε την κατάσταση χωρίς να παίρνεις θέση και κάπου εκεί θα καταλάβεις αν η 14 Φεβρουαρίου είναι μια μέρα που θες να γιορτάζεις τον έρωτά σου ή όχι. Γιατί δε χρειάζεται να είσαι σε σχέση για να σου αρέσουν οι καρδιές, τα μπαλόνια, τα τριαντάφυλλα και καθετί κόκκινο. Δε χρειάζεται να λες πως μισείς του Αγίου Βαλεντίνου μόνο και μόνο επειδή δεν έχεις σχέση, τη στιγμή που πέρσι έτρεχες να βρεις σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.

Και μην ξεχνάς! Ο έρωτας δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τον ερωτικό σύντροφο. Μπορείς να είσαι ερωτευμένος με τη δουλειά σου, τον σκύλο σου, τη γάτα σου, την αδερφή σου, τους γονείς σου, το παιδί σου, μ’ ένα βιβλίο, με τον ίδιο σου τον εαυτό! Ένα είδος έρωτα είναι κι όλα αυτά, λίγο διαφορετικό απ’ αυτό που η εμπορική ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προτιμά να προβάλει, όμως ο έρωτας βρίσκεται μέσα σου, όχι στα αρκουδάκια που θα αποφασίσεις ή όχι να αγοράσεις.

Ξεκίνα να γιορτάζεις όποτε το θες εσύ κι όχι οι άλλοι. Ίσως τότε καταλάβεις αν η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι κάτι που αγαπάς ή μισείς!

Πόσα ξέρεις για την ημέρα των ερωτευμένων; Facts για του Αγίου Βαλεντίνου που δεν γνωρίζεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εσύ γιορτάζεις τον Άγιο Βαλεντίνο; Πριν προλάβεις ν’ απαντήσεις διάβασε αυτό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα