Εσύ χρησιμοποιείς σωστά το air-condition; Δες πώς να αυξήσεις την απόδοσή του

14:26 29/7/2021 - Πηγή: iPop

Tο air- condition είναι ο μοναδικός μας σύμμαχος κατά τις δύσκολες ημέρες του καύσωνα. Όταν η θερμοκρασία έξω είναι υψηλή και η ατμόσφαιρα στο σπίτι γίνεται ανυπόφορη μια νότα δροσιάς μας είναι απαραίτητη. Ωστόσο, για να είναι το air – condition λειτουργικό είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιούμε με τον κατάλληλο τρόπο . Ακολουθώντας αυτές τις μικρές συμβουλές θα δεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το air – condition σου μειώνοντας τις ανεπιθύμητες απώλειες.

Καύσωνας με έως και 45 βαθμούς Κελσίου – Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την προφύλαξη των πολιτών

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το air – condition

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ρυθμίζουμε κατά τις δύσκολες μέρες του καύσωνα είναι η θερμοκρασία. Σύμφωνα με τους τεχνικούς, το air – condition είναι αποδοτικό μόνο όταν η θερμοκρασία του έχει ρυθμιστεί 10 – 12 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία. Εάν για παράδειγμα έξω έχει 40 βαθμούς κελσίου και εμείς έχουμε το κλιματιστικό στους 18 βαθμούς είναι σίγουρο πως δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε αυτές τις συνθήκες το μηχάνημα δεν μπορεί να αποδώσει σωστά και έτσι υπολειτουργεί.

Μια ακόμα χρήσιμη συμβουλή για να κρατήσεις το κλιματιστικό σου σε άριστη κατάσταση είναι ο σωστός καθαρισμός του. Εάν χρησιμοποιείς το air – condition καθημερινά για πολλές ώρες είναι απαραίτητο να καθαρίζεις τα φίλτρα τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Η διαδικασία είναι απλή: ανοίγεις το καπάκι του κλιματιστικού, αφαιρείς τα αποσπόμενα φίλτρα, τα καθαρίζεις στην βρύση μόνο με νερό, τα αφήνεις να στεγνώσουν και τα επανατοποθετείς.

Για να σιγουρευτείς πως δεν υπάρχουν απώλειες στο χώρο σου μπορείς επίσης να κλείνεις τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς και φυσικά να είσαι σίγουρος πως οι πόρτες και τα παράθυρα είναι καλά κλεισμένα κατά την λειτουργία του κλιματιστικού. Θα ήταν επίσης χρήσιμο να μειώσεις την λειτουργία συσκευών που εντείνουν την θερμότητα στα δωμάτια όπως ο υπολογιστής ή ο φούρνος. Ένα tip που μπορεί να ενισχύσει την λειτουργία του κλιματιστικού είναι ένας ανεμιστήρας στο χώρο οποίος έχει την δυνατότητα να διαχέει το κρύο ρεύμα σε όλο το δωμάτιο.

Μπορείς επιπλέον, να χρησιμοποιείς όλες τις λειτουργίες που σου προσφέρει το κλιματιστικό σου τις οποίες μπορεί να μην γνωρίζεις και να επωφεληθείς πλήρως. Για παράδειγμα, τα περισσότερα air – condition διαθέτουν economy mode η οποία εξοικονομεί ενέργεια και επιτρέπει στο κλιματιστικό να λειτουργεί τόσο όσο ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. Επίσης, θα ΄ήταν πολύ πρακτικό να χρησιμοποιείς τους χρονοδιακόπτες του κλιματιστικού για να αποφύγεις να το ξεχνάς πολλές ώρες ανοιχτό.

7 φυσικοί τρόποι να νικήσεις τον καύσωνα αυτό το καλοκαίρι

Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί και φυσικοί τρόποι να ανακουφιστείτε από την ζέστη τις ημέρες του καύσωνα εάν δεν διαθέτουμε κλιματιστικό ή θέλουμε να αποφύγουμε την λειτουργία του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εσύ χρησιμοποιείς σωστά το air-condition; Δες πώς να αυξήσεις την απόδοσή του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα