Επιστροφή στα θρανία χωρίς μάσκες και χωρίς τεστ

18:45 30/8/2022 - Πηγή: iPop

Πώς ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Σεπτέμβρη; Η Επιτροπή συνεδρίασε και παρακάτω είναι η εισήγησή της για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Η Επιτροπή, στην εισήγησή της, αναφέρει πως παραμένει η προαιρετική χρήση μάσκας στο σχολικό περιβάλλον, ωστόσο η έναρξη των σχολείων γίνεται χωρίς υποχρεωτικό testing και χωρίς υποχρεωτικη χρήση μάσκας εντός κι εκτός αιθουσών.

Επίσης, όπως εφαρμόζεται ήδη στην κοινότητα τους

τελευταίους μήνες, ο έλεγχος για κορονοϊό συστήνεται να γίνεται όταν υπάρχουν συμπτώματα στον μαθητή. Σε περίπτωση θετικού τεστ, ο μαθητής παραμένει εκτός σχολείου και άλλων δραστηριοτήτων για 5 ημέρες και επιστρέφει φορώντας μάσκα για άλλες 5 ημέρες.

Προ ολίγων ημερών, η υπουργός Παιδείας είχε ενημερώσει πως σε περίπτωση που ανιχνευθεί κρούσμα μέσα σε τάξη, «υπάρχουν μέτρα για το αν κάποιος νοσήσει. Αν κάποιος νοσήσει υπάρχει απομόνωση για πέντε ημέρες και εν συνεχεία μπορεί κανείς να βγει από το σπίτι με μάσκα. Αυτό ισχύει αυτή τη στιγμή. Αυτό θα ισχύσει ούτως η άλλως, αν οι ειδικοί δεν μας πουν κάτι διαφορετικό. Εάν νοσήσει κάποιος, φυσικά και θα μείνει σπίτι του. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο σχετικά με τα μέτρα».

Παράλληλα, η ίδια είχε αναφερθεί και στις καινοτομίες της νέας φετινής χρονιάς, με το ολοήμερο σχολείο όπου στο 50% των τμημάτων της χώρας θα ολοκληρώνεται στις 5.30 μ.μ., με τους σχολικούς ομίλους, τους μέντορες για τους νέους εκπαιδευτικούς, τα νηπιαγωγεία στα οποία τα παιδιά θα πηγαίνουν πλέον από τα 4 και όχι στα 5 τους χρόνια και την αξιολόγηση που γίνεται σε τρία επίπεδα. Αναφορά έκανε και στα Δημόσια ΙΕΚ, που θα λειτουργήσουν φέτος και στα οποία, όπως είπε, «μπορεί κανείς να πάρει μετά από δυο χρόνια την πιστοποίηση και να μπει δυναμικά στην αγορά εργασίας».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Επιστροφή στα θρανία χωρίς μάσκες και χωρίς τεστ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα