Επισκεπτόμαστε τις ομορφότερες βιβλιοθήκες του κόσμου με ένα κλικ

10:56 19/12/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να μας έχει κλείσει στο σπίτι και να μας έχει αναγκάσει να σταματήσουμε τα ταξίδια, όμως, εμείς μπορούμε να επισκεφθούμε τις ομορφότερες βιβλιοθήκες του κόσμου απ’ το σπίτι μας. Θα μας ακολουθήσεις;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάτι μαγικό σε όλες τις βιβλιοθήκες είτε αυτές είναι λιγότερο διάσημες είτε είναι τεράστιες και μπορείς να χάνεσαι σ’ αυτές με τις ώρες. Παρόλα αυτά, ορισμένες βιβλιοθήκες ξεχωρίζουν και θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει και ως αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Ακόμη κι εάν είναι αδύνατο να επισκεφτείς μερικές από αυτές τις

πανέμορφες βιβλιοθήκες από κοντά, εμείς βρήκαμε τον τρόπο να κάνεις μια βόλτα σε αυτές ψηφιακά! Ακολουθούν μερικές από τις πιο αγαπημένες μας ψηφιακές ξεναγήσεις στις βιβλιοθήκες αυτού του κόσμου που σε μαγεύουν.

Επισκεπτόμαστε τις ομορφότερες βιβλιοθήκες του κόσμου με ένα κλικΔημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης

Είναι ένα απ’ τα πιο αγαπητά κτίρια στη Νέα Υόρκη και είναι η τρίτη μεγαλύτερη δημόσια βιβλιοθήκη στη Βόρεια Αμερική. Το tour του Architectural Digest μας παρουσιάζει όλες αυτές τις λεπτομέρειες του κτιρίου που ακόμη και οι Νεοϋορκέζοι πιθανόν να αγνοούν.

Mansueto Library – Πανεπιστήμιο του Σικάγου

Σε αυτό το 360° βίντεο, θα ανακαλύψεις πώς είναι να διαβάζεις στην εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Σικάγου, κάτω απ’ τον επιβλητικό γυάλινο θόλο που σκεπάζει την αίθουσα. Έχει χαρακτηριστεί ως η «βιβλιοθήκη του μέλλοντος» και τα βιβλία δεν βρίσκονται στην κεντρική αίθουσα, αλλά μέσα σε μεταλλικά δοχεία σε ένα υπόγειο πέντε ορόφων. Όταν οι φοιτητές χρειάζονται ένα βιβλίο, τότε τηλεχειριζόμενοι ρομποτικοί γερανοί το βρίσκουν και το μεταφέρουν απ’ το υπόγειο στο σημείο παραλαβής, ενώ όταν τελειώσει την ανάγνωσή του, ο ίδιος γερανός το επιστρέφει στη θέση του.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Επισκεπτόμαστε τις ομορφότερες βιβλιοθήκες του κόσμου με ένα κλικ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα