Επίσημο: Τότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις μας

12:30 27/4/2020 - Πηγή: iPop

Αύριο, Τρίτη 28 Απριλίου, θα παρουσιαστεί επίσημα απ’ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιορισμών, όπως επιβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Τι είπε για το πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις μας;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την Τρίτη το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιορισμών, το οποίο εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Πότε
θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις μας;

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, από 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού.

Αναφορικά με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων.

Τι θα γίνει με σχολεία, καταστήματα, εκκλησίες και γυμναστήρια

Για τα σχολεία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας.

Σχετικά με τα καταστήματα λιανεμπορίου, εξήγησε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου, χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σε δεύτερη φάση, θα ανοίξουν οι εκκλησίες ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την Γ.Γ. αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Επειδή μέχρι τότε, όμως, στέλνουμε κανονικά μήνυμα στο 13033, δες πώς θα το κάνεις σωστά:

Στο μήνυμα για μετακίνηση γράφεις έναν από τους 6 αριθμούς που αντιστοιχούν στην αιτία μετακίνησης. Μπορείς να αποστείλεις μήνυμα στο 13033, γράφοντας τον κατάλληλο αριθμό, αφήνοντας κενό και συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό και τη διεύθυνση κατοικίας σου.

Πώς συντάσσουμε το μήνυμα

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λάβεις ως απάντηση:

Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Δες ακόμα:

Γιατί δεν μπορείς να στείλεις μήνυμα στο 13033; Υπάρχει χρέωση;

Photo: Pexels

Το άρθρο Επίσημο: Τότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα