Επί ποδός η Κυβέρνηση- Ξεκίνησε νέος αγώνας δρόμου μετά τη συμφωνία- Μπαράζ αντιδράσεων

15:53 25/5/2016 - Πηγή: iPop

Η αξιολόγηση έκλεισε αλλά τα δύσκολα για την Κυβέρνηση και γενικότερα για τη χώρα δεν σταματούν εδώ. Ο αγώνας δρόμου τώρα ξεκινά καθώς η μάχη για την ικανοποίηση των νέων προαπαιτούμενων τα οποία έθεσε το Eurogroup συνεχίζεται. Στόχος σαφώς είναι να γίνει η εκταμιευθεί των πρώτων 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Κυβέρνηση;

Τα νέα μέτρα τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν αφορούν το ασφαλιστικό, και συγκεκριμένα την επίσπευση κατάργησης του ΕΚΑΣ, τη διεύρυνση πώλησης των «κόκκινων» δανείων,

αλλά επίσης και τις αποκρατικοποιήσεις.

Ακόμα ένα βέβαια προαπαιτούμενο φέρεται πως είναι η περαιτέρω νομική προστασία των μελών που αναμένεται να απαρτίζουν τη διοίκηση του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μετέβη στο Μαξίμου για να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό αμέσως μετά την επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Σταθάκης συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα και για τον νέο Αναπτυξιακό νόμο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Μπαράζ επιθέσεων δέχεται η Κυβέρνηση:Νέα Δημοκρατία:

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η Κυβέρνηση «καθυστέρησε επί επτά μήνες την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, φόρτωσε πολύ βαριά μέτρα στους Έλληνες, πρόσθεσε νέες επώδυνες και ταπεινωτικές υποχρεώσεις στη χώρα, όπως το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, επέβαλλε μόνιμα μνημόνια με τον “κόφτη», και φούσκωσε τις οφειλές του Κράτους στους ιδιώτες».

ΠΑΣΟΚ:

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε σε δήλωση της πως «Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα προκαταβολή και πήρε το τίποτα σε δόσεις» και πρόσθεσε: «αντί να κουρευτεί το χρέος, κουρεύτηκε η απόφαση του 2012. Επικυρώθηκε το μνημόνιο για πάντα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα. Η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες κατ’ επιταγήν του κυρίου Σόιμπλε. Την ίδια στιγμή που μη αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους δικαιούχους, η σύσταση του κοινωνικού ταμείου αλληλεγγύης, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και η λίστα ιδιωτικοποιήσεων, έμειναν μετεξεταστέα. Για όλα αυτά η Κυβέρνηση θα δώσει άμεσα επαναληπτικές εξετάσεις».

ΚΚΕ:

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «ρεσιτάλ εξαπάτησης κι αθλιότητας» και τόνισε πως πανηγυρίζει «τη στιγμή που έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε πρόσθετα σκληρά μέτρα, μέτρα φορολεηλασίας, παράδοση των δανείων στα funds συν ένα συμπληρωματικό μνημόνιο».

ΠΟΤΑΜΙ:

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις Βρυξέλλες εστίασε στις «σημαντικές καθυστερήσεις» ενώ παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα πως «η απόφαση του Eurogroup να προσφέρει μια πρόσκαιρη έστω σταθερότητα, κυρίως λόγω της χρηματοδότησης, που την αναμένει πώς και πώς η ελληνική οικονομία».

Ένωση Κεντρώων:

Ο Βασίλης Λεβέντης στην ΚΟ του κόμματός του τόνισε πως

«Οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης για την αξιολόγηση και για τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ που κατά δόσεις θα λάβει η χώρα εκ’των οποίων τα 7,5 δις θα πάνε για εξυπηρέτηση ληγόντων ομολόγων φανερώνουν ότι δεν πατάει στη γη και βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου» και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς δεν είναι μόνο η Κυβέρνηση που ζει στον κόσμο της. Στον κόσμο του ζει και ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπόσχεται 2% πλεόνασμα, 4% ανάπτυξη και 123.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο».

photo:Nikos Libertas/SOOC

The post Επί ποδός η Κυβέρνηση- Ξεκίνησε νέος αγώνας δρόμου μετά τη συμφωνία- Μπαράζ αντιδράσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα