Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα μας έμαθε η μητέρα μας

13:49 9/5/2021 - Πηγή: iPop

Μία από τις πιο συγκινητικές μέρες στη ζωή μίας γυναίκας είναι όταν φέρνει μία άλλη ζωή στον κόσμο. Είναι εκείνη η μέρα που από κόρη ή/και αδερφή ξαφνικά γίνεται και μητέρα. Ταυτόχρονα όμως η νέα ζωή που ήρθε στον κόσμο αποκτά την πρώτη ιδιότητα ως κόρη ή γιος. Από εκείνη τη στιγμή όλος ο κόσμος για το παιδί είναι η μητέρα του. Σε κάθε βήμα η μητέρα το συντροφεύει, το προστατεύει και το συμβουλεύει. Σε κάθε του βήμα η μητέρα του αγωνιά από το πρώτο κιόλας χτύπο της καρδιάς του στην κοιλιά της. Για όλη αυτή την αγάπη και την

αγωνία θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα όσα μας έμαθε η μητέρα μας (απλά επειδή είναι αμέτρητα διαλέξαμε τα πιο σημαντικά!).

Όλα όσα μας έμαθε η μητέρα μας

“Η μαμά μου είναι σχολείο ολόκληρο… Κάθε κουβέντα μαζί της μέχρι και σήμερα είναι ένα πολύτιμο μάθημα που με έχει οδηγήσει σ’ αυτό που είμαι σήμερα!

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μόνο δύο αυτά θα ήταν:

Να είσαι όμορφος άνθρωπος, να γεμίζεις εμπειρίες, να μεγαλώνεις το μέσα σου και να μην σταματάς να εξελίσσεσαι!Να συγχωρείς και να μην κρατάς κακίες. Δεν μπορείς να ξέρεις τι βιώνει ο άλλος άνθρωπος μέσα του και έχει μια άσχημη συμπεριφορά! Μην κρατάς κακίες γιατί βρωμίζεις το μέσα σου και κάνεις κακό μόνο σε σένα!

Έχοντας αυτά τα δύο μέσα στο μυαλό μου σαν πυξίδες πορεύομαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Χρόνια πολλά μανούλα! Να σε χαιρόμαστε!” – Εύα

Pexels

“Είναι αμέτρητα τα μαθήματα ζωής που μου έχει δώσει η μαμά μου αλλά αν μπορούσα να ξεχωρίσω δύο από αυτά θα ήταν τα εξής:

Η αποτυχία είναι μέσα στη ζωή, δεν πρέπει να το βάζω κάτω όταν δεν πάνε όλα όπως τα περιμένω. Να μαθαίνω από τα λάθη μου και να εξελίσσομαι μέσα από αυτά! Να επενδύσω στην αυτοφροντίδα και την αυτοεξυπηρέτηση γιατί αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η σχέση με τον εαυτό μας! Από εκεί ξεκινάει η οικοδόμηση οποιασδήποτε υγιούς σχέσης!” – Αφροδίτη“Να είμαι ανεξάρτητη και να στηρίζομαι στα πόδια μου. Από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορεί να διδάξει μια μαμά στα παιδιά της είναι αυτό της ανεξαρτησίας, να μην περιμένουν τίποτα από κανέναν για να ζήσουν τη ζωή που θέλουν. Και στην τελική το να καταφέρνεις να επιβιώνεις και να στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια είναι απαραίτητο σε μια κοινωνία που μέχρι και σήμερα συζητάμε για τα δικαιώματα των γυναικών. Να μορφώνομαι, να διαβάζω και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Αναμφίβολα οι γονείς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο αν το παιδί θα αγαπήσει το διάβασμα και τα βιβλία κι εγώ από την πλευρά μου το χρωστάω αυτό στους δικούς μου και κυρίως στη μαμά μου που τη θυμάμαι πάντα να λέει ότι το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του παιδιού. Μεγαλωμένη μέσα στα βιβλία δε θα μπορούσα να μην τα αγαπώ και να μην κατανοώ την αξία της εκπαίδευσης και της μόρφωσης. Γιατί η μόρφωση δεν τελειώνει ποτέ, ούτε στο σχολείο ούτε στο Πανεπιστήμιο. Είναι αυτή που σε καλλιεργεί και σε κάνει καλύτερο άνθρωπο για όλη σου τη ζωή.” – ΆρτεμιςFreepik

“Στο δημοτικό είχα γράψει μία έκθεση με αφορμή τη γιορτή της μητέρας και παρά το γεγονός ότι δε θυμάμαι όλα όσα είχα γράψει μου έχει μείνει μόνο ο χαρακτηρισμός που είχα δώσει στη μαμά μου. Είχα αναφερθεί στη μαμά μου ως “ο ήρωάς μου” και αυτό είναι για μένα. Δύο από τα πιο σημαντικά που έμαθα μεγαλώνοντας με πολύ αγάπη κάτω από τη μπέρτα της είναι:

Να μην κρίνεις τους ανθρώπους που συναντάς και να μη τους φοβάσαι αν είναι διαφορετικοί από εσένα. Να τους χαμογελάς και να λες καλημέρα. Να είσαι πάντα πρόθυμη να δώσεις τη βοήθειά σου σε όσους το έχουν ανάγκη.Να θυμάσαι να φροντίζεις και να αγαπάς τους αγαπημένους σου. Να μη παίρνεις μέσα σου τον τσακωμό σας και αν σε κακοχαρακτήρισε κάποιος πάνω σε κάποιον τσακωμό. Να έχεις μία αγκαλιά για όλους και να στέκεσαι στα πόδια σου για να μπορούν να στηριχτούν και άλλοι πάνω σου.

Με πολλή αγάπη ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δικό μου ήρωα.. τη μαμά μου!” – Μαρία

Αυτό ήταν το δικό μας ευχαριστώ για όλα όσα μας έμαθε η μητέρα μας, τώρα είναι η σειρά σου να πεις το δικό σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα μας έμαθε η μητέρα μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα