Ελλάδα- Βρετανία ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη διαχείριση επιστροφής-επανεισδοχής των παράτυπων μεταναστών

09:54 12/4/2016 - Πηγή: iPop

Συνεργασία στη διαχείριση επιστροφής-επανεισδοχής των παράτυπων μεταναστών πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν Ελλάδα- Βρετανία. Να σημειωθεί πως η πρώτη συνεδρίαση της διμερούς ομάδας εργασίας τους που σχετίζεται με τη μετανάστευση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες και από τις δύο χώρες.

Να θυμίσουμε πως το Ηνωμένο Βασίλειο αν και δεν ανήκει στον χώρο Σένγκεν, έχει εμπειρία στο ζήτημα της διαχείρισης μεταναστευτικών ροών και συγκεκριμένα σε θέματα επιστροφής και

επανεισδοχής των παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία Ελλάδας- Βρετανίας εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, με όλες τις χώρες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην διαχείριση της προσφυγικής- μεταναστευτικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

Που εστίασε η συνεδρίαση των δύο αντιπροσωπιών;

Αρχικά έγινε επισκόπηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μετά την εφαρμογή της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε έμφαση στον πολλαπλασιασμό των αιτήσεων ασύλου και συζητήθηκαν τρόποι άμεσης συνδρομής εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι εστίασαν στην αξιοποίηση της εμπειρίας του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά τέθηκε επί τάπητος η ενίσχυση της συνεργασίας των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών.

photo: Lefteris Partsalis / SOOC

The post Ελλάδα- Βρετανία ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη διαχείριση επιστροφής-επανεισδοχής των παράτυπων μεταναστών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα