Έκκληση για στόματος του Γ. Γ. του ΟΗΕ με στόχο τον τερματισμό του εφιάλτη στη Συρία

08:01 26/9/2016 - Πηγή: iPop

Έκκληση στις μεγάλες δυνάμεις με στόχο να μπει τέλος στον εφιάλτη στη Συρία απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν. Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που συγκλήθηκε εκτάκτως στη Νέα Υόρκη, οι χώρες τις Δύσης έστρεψαν τα πυρά τους κατά της Δύσης. Ο Μπαν Γκι Μουν χαρακτηριστικά

ζήτησε «να κάνουν περισσότερα προκειμένου να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μιλώντας στους δημοσιογράφους και ενώ σε εξέλιξη ήταν η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που είχε ως θέμα τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι διερωτήθηκε: «Για πόσο καιρό θα επιτρέπουν να συνεχίζεται αυτή η αγριότητα;».

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό ο Αξιωματούχος απηύθυνε έκκληση στα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου να «δράσουν με αποφασιστικό τρόπο».

Να σημειωθεί, πως καταδίκασε τη χρήση στο Χαλέπι ιδιαίτερα ισχυρών βομβών που, όπως σημείωσε είναι σε θέση να κατεδαφίσουν ακόμα και καταφύγια ή νοσοκομεία που έχουν εγκατασταθεί στα υπόγεια των κτιρίων.

Όπως τόνισε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ: «Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές», ενώ συμπλήρωσε: «Η συστηματική και αδιάκριτη χρήση όπλων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές συνιστά έγκλημα πολέμου».

«Η βία έφθασε σε ένα νέο επίπεδο βαρβαρότητας» τόνισε.

Από την πλευρά της η Γαλλία κατήγγειλε τα «εγκλήματα πολέμου» τα όποια, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας, Φρανσουά Ντελάτρ, διαπράττονται στο Χαλέπι και συμπλήρωσε «αυτά τα εγκλήματα δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα».

Και ο πρεσβευτής της Βρετανίας, Μάθιου Ράικροφτ, επίσης έκανε λόγο για «κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» στο Χαλέπι, ενώ εστίασε το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Αντιδράσεις και από τις ΗΠΑ:

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Σαμάνθα Πάουερ, χρησιμοποιήσει σκληρές εκφράσεις για τη Ρωσία και χαρακτηριστικά ανέφερε:

Η Μόσχα υποστηρίζει ένα φονικό καθεστώς

The post Έκκληση για στόματος του Γ. Γ. του ΟΗΕ με στόχο τον τερματισμό του εφιάλτη στη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα